horrorfilm Titane die bioscoopbezoekers deed flauwvallen volgende maand in de bioscoop!

nov 11 2021, 18:11 CULTURE
horror
Een gewelddadige en grafische horrorfilm die het filmfestival van Cannes schokte, komt volgende maand naar Nederland. Titane blijkt een ware klapper te worden, op Rotten Tomatoes staat de film namelijk al op 89% en 84%.
Pas op: spoilers betreffend de film staan in dit artikel.
Titane, Frans voor titanium, is een horrorfilm geschreven en geregisseerd door Julia Ducournau. De omschrijving van de film geeft niet veel weg door te zeggen: Titane: een metaal dat zeer goed bestand is tegen hitte en corrosie, met legeringen met een hoge treksterkte, vaak gebruikt in medische prothesen vanwege zijn uitgesproken biocompatibiliteit." Titane is de Franse vertaling voor titanium.
Wat de omschrijving vergeet te vermelden is dat er bizarre dingen gebeuren rondom titanium. De hoofdrolspeelster heeft bijvoorbeeld een titanium plaat in haar hoofd nadat ze als kind gewond raakte bij een auto-ongeluk. Vrij normaal, maar daarna ontwikkeld de vrouw een fetish en raakt ze zwanger van een auto. Dit samen met een lust voor moorden creëert een bizarre cocktail tussen autorijden en erotische sterfgevallen.  
Als dat allemaal niet genoeg was bevalt de vrouw in Titane ook nog van een kind gemaakt van titanium. Sinds de screening zijn er verschillende meldingen geweest van mensen die weglopen of flauwvallen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00