horrorfilm Titane die bioscoopbezoekers deed flauwvallen volgende maand in de bioscoop!

nov 11 2021, 18:11 CULTURE
horror
Een gewelddadige en grafische horrorfilm die het filmfestival van Cannes schokte, komt volgende maand naar Nederland. Titane blijkt een ware klapper te worden, op Rotten Tomatoes staat de film namelijk al op 89% en 84%.
Pas op: spoilers betreffend de film staan in dit artikel.
Titane, Frans voor titanium, is een horrorfilm geschreven en geregisseerd door Julia Ducournau. De omschrijving van de film geeft niet veel weg door te zeggen: Titane: een metaal dat zeer goed bestand is tegen hitte en corrosie, met legeringen met een hoge treksterkte, vaak gebruikt in medische prothesen vanwege zijn uitgesproken biocompatibiliteit." Titane is de Franse vertaling voor titanium.
Wat de omschrijving vergeet te vermelden is dat er bizarre dingen gebeuren rondom titanium. De hoofdrolspeelster heeft bijvoorbeeld een titanium plaat in haar hoofd nadat ze als kind gewond raakte bij een auto-ongeluk. Vrij normaal, maar daarna ontwikkeld de vrouw een fetish en raakt ze zwanger van een auto. Dit samen met een lust voor moorden creëert een bizarre cocktail tussen autorijden en erotische sterfgevallen.  
Als dat allemaal niet genoeg was bevalt de vrouw in Titane ook nog van een kind gemaakt van titanium. Sinds de screening zijn er verschillende meldingen geweest van mensen die weglopen of flauwvallen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07