horrorfilm Titane die bioscoopbezoekers deed flauwvallen volgende maand in de bioscoop!

nov 11 2021, 18:11 CULTURE
horror
Een gewelddadige en grafische horrorfilm die het filmfestival van Cannes schokte, komt volgende maand naar Nederland. Titane blijkt een ware klapper te worden, op Rotten Tomatoes staat de film namelijk al op 89% en 84%.
Pas op: spoilers betreffend de film staan in dit artikel.
Titane, Frans voor titanium, is een horrorfilm geschreven en geregisseerd door Julia Ducournau. De omschrijving van de film geeft niet veel weg door te zeggen: Titane: een metaal dat zeer goed bestand is tegen hitte en corrosie, met legeringen met een hoge treksterkte, vaak gebruikt in medische prothesen vanwege zijn uitgesproken biocompatibiliteit." Titane is de Franse vertaling voor titanium.
Wat de omschrijving vergeet te vermelden is dat er bizarre dingen gebeuren rondom titanium. De hoofdrolspeelster heeft bijvoorbeeld een titanium plaat in haar hoofd nadat ze als kind gewond raakte bij een auto-ongeluk. Vrij normaal, maar daarna ontwikkeld de vrouw een fetish en raakt ze zwanger van een auto. Dit samen met een lust voor moorden creëert een bizarre cocktail tussen autorijden en erotische sterfgevallen.  
Als dat allemaal niet genoeg was bevalt de vrouw in Titane ook nog van een kind gemaakt van titanium. Sinds de screening zijn er verschillende meldingen geweest van mensen die weglopen of flauwvallen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21
https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57