JDL is te zien bij streetart expositie 'Shapeshifters' in Kunstlinie Almere

mrt 23 2022, 14:30 CULTURE
naamloos
Streetart is overal! Kunstwerken uit een can, grappige kritische teksten op muren en herkenbare tags; ze sieren overal in de wereld het straatbeeld. Het heeft invloed op de manier hoe je je omgeving ervaart. Of je er tijdens het passeren nou bewust mee bezig bent of niet. Streetart is een kunstvorm die ontstaan is uit vrije culturele expressie en nemen de passant mee in de beleving van de artiest.

Kunstlinie

Kunstlinie is hét culturele centrum van Almere en organiseert van 5 februari t/m 31 juli 2022 de expositie ‘Shapeshifters’. Deze tentoonstelling staat volledig in het teken van streetart. De curators van dit museum hebben een indrukwekkende verzameling van bekende kunstenaars uit deze wereld weten te strikken. Werken van o.a. Keith Haring, Blek Le Rat, KAWS, Banksy en Basquiat zijn allemaal te zien en bewonderen in deze uitgebreide expositie.

JDL

JDL is één van de kunstenaars wier werk schittert aan de muur tijdens de expositie van ‘Shapeshifters’. De Amsterdamse Judith de Leeuw begon op haar vijftiende met graffiti en met een paar kunststudies op zak, ontwikkelde JDL haar werk en naam. Ze staat bekend om haar grote realistische kunstwerken die volledige flats bedekken. In 2016 maakte zij een mural van Amy Winehouse die haar wereldwijd op de kaart zette en Nederlandse hiphopliefhebbers kunnen haar kennen van het portret van Winne aan het Kruisplein in Rotterdam. Vandaag de dag reist JDL de hele wereld over om grote muurschilderingen te maken waarin zij haar eigen emoties, persoonlijke verhalen en maatschappelijke kwesties vertaalt naar torenhoge kunstwerken.
Complex NL spreekt met JDL over haar carrière, het belang van streetart en hoe het is om naast een Basquiat te hangen.
Klik hier om je tickets te halen voor 'Shapeshifters' in Kunstlinie Almere om deze legendarische werken zelf te zien.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10