Jong Ajax talent, Noah Gesser (16) overlijdt tijdens verkeersongeluk

jul 31 2021, 17:03 CULTURE
gettyimages 1097365492
Jong talent Noah Gesser (16), die bij de jeugd divisie van voetbalclub Ajax speelde, is gisteren overleden na een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde op Weg der Verenigde Naties in IJsselstein. Zijn oudere broer (18) overleefde het ongeluk ook niet. De broers kwamen waarschijnlijk op een verkeerde weghelft terecht, waardoor een frontale botsing met een taxibusje volgde. De taxichaffeur is naar het ziekenhuis gebracht, maar is ongedeerd.
Noah Gesser ging op 12-jarige leeftijd van Almere City naar Alphense Boys. Hier begon zijn uitzonderlijke talent meteen op te vallen, als spits van de D1. De voetballer stond bekend als een snelle speler die veel scoorde. Dennis Captein, de voorzitter van de club, noemt hem het 'allergrootste talent dat hij ooit heeft gezien'. Gesser speelde sinds 2018 voor het Amsterdamse Ajax.
Op de website van Ajax schrijft de club: “Ajax is diep geraakt door deze tragische gebeurtenis. De club wenst de naasten alle sterkte bij het verwerken van dit onmetelijke verlies.” Tijdens de oefenduels van vandaag, wordt er een minuut stil gestaan bij het verlies. Ook dragen de spelers rouwbanden. Social media wordt ook overspoeld met rouwberichten, waaronder van Ajax-directeur Edwin van der Sar. 'Diep geraakt door het tragische overlijden van Ajacied Noah Gesser en zijn broer', schrijft hij. 'Ik wil namens heel Ajax de familie, vrienden en alle nabestaanden condoleren en steunen in deze ongelooflijk moeilijke en zware tijd.'

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21