Mickey Drexler: 'Kanye West had nooit ja moeten zeggen tegen GAP'

aug 05 2021, 12:05 CULTURE
Volgens oud Gap CEO, Mickey Drexler, had de deal tussen Kanye West en Gap nooit moeten gebeuren. In een interview met Yahoo Finance Live zei Mickey Drexler dat een langdurige samenwerking met het merk "niet werkt voor iemand als Kanye West".
"Ik zou dit waarschijnlijk niet moeten zeggen, maar ik heb hem gezegd dat hij de deal niet moet sluiten omdat het naar mijn mening geen zin heeft. Hij is geen bedrijfspersoon en Gap is een groot bedrijf." Legt Drexler uit.
Drexler zei verder dat het Yeezy x Gap-partnerschap al een commercieel succes is gebleken, ondanks de relatief trage uitrol. De oud-ceo wees op de release van de Yeezy Gap Round Jacket, die naar eigen zeggen direct na de release miljoenen dollars opbracht. Het precieze bedrag: zeven miljoen dollar. De samenwerking laat duidelijk zien dat het niet voor iedereen logisch hoeft te zijn, zolang er maar wordt verdiend. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de recente samenwerking tussen Virigil Abloh en Franse conglomeraat LVMH. Abloh zei in een LVMH-verklaring: "Dit is een ongelooflijk nieuw platform om de verstoring die we samen hebben bereikt naar een geheel nieuw niveau te tillen."
Kanye West’s Gap x YEEZY deal is een overeenkomst van tien jaar tussen beide partijen, met de optie om na vijf jaar te verlengen. Gap zal royalty's en potentieel eigendomsrechten betalen aan Yeezy, dat uitsluitend eigendom is van Kanye West, op basis van verkoopprestaties. De rapper en ontwerper werkte in zijn tienerjaren bij Gap en het was altijd zijn droom om de Steve Jobs van GAP te worden. Hoewel de meningen over Kanye's keuzes verdeeld zijn, valt er niet te ontkennen dat het vaak succesvol voor hem aanpakt.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21
https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34