Mike Tyson was slechts 7 jaar oud toen hij in aanraking kwam met cannabis

sep 18 2023, 18:27 CULTURE
01aa2234 dbf6 4fe9 a171 98069ba678fd
Mike Tyson was in Amsterdam om zijn eigen coffeeshop 'Tyson 2.0' te bezoeken. Complex NL interviewde hem over zijn bokscarrière en liefde voor marihuana. Zo kwam hij al op zijn 7e in aanraking met de plant.
De oud-bokser staat erom bekend dat hij al jarenlang marihuana en wiet gebruikt. Zo vertelde hij dat hij al op zijn 7e voor het eerst in aanraking kwam met cannabis. Tyson heeft meer dan 20 jaar op het hoogste niveau gebokst en gebruikt deze middelen om zijn zenuwen te kalmeren en de pijn van twee eerdere operaties te verminderen. Iron Mike ziet zijn eigen coffeeshop als een overwinning: "The sky is the limit, we gaan nog veel meer doen in dit land. Ons doel is uiteindelijk over de hele wereld mijn coffeeshops te openen."
Vijf jaar geleden opende de oud-bokser een wietboerderij in California City, waar marihuana sinds 1996 voor medische doeleinden gebruikt mag worden.
Sinds 2018 is het ook voor recreatief gebruik toegestaan, maar Tyson rookt zijn wiet niet zoals de meeste Amsterdammers: "Ik rook mijn wiet puur in een joint, zonder toegevoegde tabak."

Mike Tyson zijn bokscarrière

Dat Tyson een bokslegende is, wisten we allemaal. Van de 58 wedstrijden won hij er liefst 50. Soms won hij wedstrijden in de eerste 30 seconden. Op de vraag of hij liever een korte of lange wedstrijd vecht, vertelde hij dat zijn voorkeur uitgaat naar een korte wedstrijd: "Ik won altijd het liefst in de eerste ronde, dan kon ik lekker vroeg naar huis." Verder gaf hij nog advies gericht aan zijn Nederlandse fans: "Het leven is mooi, geef nooit op. Het wordt altijd beter."
Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21