Nando's sluit restaurants door een tekort aan kip

aug 18 2021, 14:45 CULTURE
2791367612 5cc7bedbbc o
De Zuid-Afrikaanse keten Nando's, beroemd om zijn peri peri-saus, heeft tijdelijk 50 van de 400 restaurants in het Verenigd Koninkrijk moeten sluiten. Net Nando's pech dat juist die beruchte Peri-Peri-kip niet leverbaar was. Naast de kip was er op sommige plekken ook geen: frisdrank, knoflookbrood of aardappelpuree. Dit allemaal vanwege problemen met de toeleveringsketen in Engeland, Wales en Schotland. 
Voedsel- en andere toeleveringsketens in het Verenigd Koninkrijk hebben deze zomer moeite gehad om normaal te werken, vanwege wat de "pingdemie" wordt genoemd - personeel dat zichzelf moet isoleren als ze in contact zijn gekomen met iemand met het coronavirus. De pingdemie schopte hele bevoorradingsketens in de war, nu ook die van Nando's. Om het probleem om te lossen stuurt Nando's nu eigen werknemers naar de toeleveranciers om te helpen. De problemen zorgde uiteindelijk voor een paar leuke reacties op twitter.
Niet alleen Nando's had in Engeland problemen met de logistiek van producten, ook leveranciers van KFC. En vorige maand bleven bepaalde supermarkten leeg omdat zuivelcoöperatie Arla niet kon leveren. Het probleem heeft ook gevolgen voor bijvoorbeeld autofabrikanten en horeca. Op mondiaal niveau speelt het logistiek probleem al langer. De importprijzen van hout lagen in mei 25 procent hoger dan een jaar geleden. Voor staal was dat 50 procent en koper zelfs 36 procent. Van staal tot papierpulp en van computerchips tot koffie. Het is duidelijk dat wij allemaal de nasleep van de pandemie gaan voelen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya banner

Who Shot Ya: Hey De B

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene.

CULTURE apr 21, 11:49
image00001

Artist to Watch: Hiltje

De Artist to Watch voor de maand April: Hiltje!

MUZIEK apr 20, 11:00
gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00