Opfrisser: dit is er allemaal gebeurd in 2021

dec 13 2021, 16:49 CULTURE
header1
De wereld verandert en we bewegen op een extreem tempo nu we in de jaren '20 zitten. Als je de jaren '10 vergelijkt met de eerste paar jaar van het nieuwe decennium, lijkt het alsof we in een compleet nieuw tijdvak van de geschiedenisboeken zitten. We bewegen zo snel dat het moeilijk is om even op een rijtje te zetten wat er nou eigenlijk gebeurd is in de afgelopen 365 dagen. Toch hebben we even diep in het internet gegraven en hebben we de noemenswaardige gebeurtenissen op een rijtje kunnen zetten. Geloof het of niet; dit is er allemaal gebeurd in 2021.

Trump supporters bestormen het Capitool

We moesten eigenlijk al weten dat dit jaar een achtbaan zou zijn, toen dit gebeurde in de eerste week. Duizenden supporters van Donald Trump die het Capitol gebouw in Washington D.C bestormden, omdat ze het oneens waren met de verkiezingen. Klinkt heel 2021'erig.

Prince Harry & Meghan Markle's interview met Oprah Winfrey

Toen de Britse prins samen met zijn wifey langs ging bij een van de grootste talkshow iconen ooit, was dit best wel een ding. Vooral als je nagaat hoe openhartig ze waren over de monarchie en hoe het er achter de schermen aan toe ging bij de Britse royale familie - vooral de manier waarop ze naar Meghan keken. Monarchie gemixt met pop cultuur: welkom in 2021.

Het antwoord van de top clubs tegen de voetbalbond: de Super League.

superleague
Het leek uit het niets te komen: alle Europese topclubs die hun eigen super competitie wilden starten, waarmee ze zich volledig tegen de UEFA keerden. Door de pandemie wilden de clubs het verdienmodel compleet switchen, waardoor er minder geld naar de UEFA zou gaan. Heel de voetbalwereld was in rep en roer en na twee dagen trokken de meeste clubs zich al terug.

Kim Kardashian en Kanye West uit elkaar

Sinds het begin van de eeuw is er bijna geen jaar voorbij gegaan zonder dat Kanye West in de headlines is geweest. Het was wereldnieuws toen Kim en Kanye gingen trouwen, en vier kids en een paar miljard verder was het ook wereldnieuws toen ze gingen scheiden. Laten we hopen dat het resulteert in mooie muziek, zoals de aangepaste 'Runaway' outro die Kanye vorige week live uitvoerde.

Peter R. de Vries op klaarlichte dag neergeschoten

Halverwege het jaar was heel Nederland in shock toen misdaadverslaggever Peter R. de Vries koelbloedig werd neergeschoten in Amsterdam. Hij overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen. Een gebeurtenis die maar al te goed is blijven hangen. Rest in Peace, Peter.

We gingen lelijk op ons bek op het EK-voetbal

Tijdens de groepsfase was er eventjes hoop en begon de oranjekoorts toe te slaan, vooral toen we geluk hadden met onze loting. Tsjechië moest een van de makkelijkste ploegen zijn om te loten, dus zagen we onszelf al in de finale. Tot Mathijs de Ligt een rode kaart kreeg wegens hands en Donyell Malen vervolgens een haast niet te missen kans miste. Gelukkig heeft Max Verstappen het gister een beetje goed gemaakt.

Afghanistan overgenomen door de Taliban

Toen het Amerikaanse leger zich terugtrok uit Afghanistan, werd hiermee gelijk twintig jaar aan oorlog weggegooid. Tien dagen duurde het voordat de Taliban heel Afghanistan had overgenomen. Dit resulteerde in een massa evacuatie en schokkende beelden van Afghanen die uit het land probeerden te vluchten. Een gebeurtenis waar we helaas de komende tien jaar nog mee te maken gaan krijgen.

Squid Game wordt binnen recordtijd populairste serie van de wereld

Wat recenter en luchtiger nieuws; Squid Game. De serie die meerdere Netflix records brak en uitgroeide tot de populairste serie ooit op het platform, was niet meer weg te denken uit de media en in de weken die volgde was het onmogelijk om een dag niks over de serie te zien. Het 'Red Light, Green Light' spel kwam zelfs naar Nederland en in Amerika bootste een populaire YouTuber de volledige serie na.

Het Astroworld tragedie

Tien doden, honderden gewonden en duizenden rechtszaken. Travis Scott zijn carrière liep voortreffelijk, totdat zijn festival uitliep op een fiasco. Flashforward naar nu en hij wordt aangeklaagd voor miljarden en zijn Coachella show is zelfs gecancelled. Hoge bomen vangen veel wind.

De Kanye/Drake beef wordt neergelegd en ze treden samen op

Jarenlang al waren Kanye en Drake op elkaars huid wegens hun beef en juist daarom was het zo mooi toen ze afgelopen vrijdag samen het podium deelde. Twee van de meest gerespecteerde muzikanten in de game, die na jarenlang bekvechten eindelijk realiseerde dat ze met elkaar meer konden doen, dan tegen elkaar. J Prince weet wat hij doet.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00