Interview: Ouassima Tajmout (FunX) over de Ramadan

apr 07 2022, 15:26 CULTURE
img 126f9bd4772b 1
De Ramadan is alweer een paar dagen bezig. Vandaag gaan wij in gesprek met Ouassima. Zij is al jaren bekend als radio-host van FunX en tevens ook werkzaam als presentatrice. In dit gesprek vertelt ze over haar Ramadan-gedachte, het voedsel dat zij het liefst consumeert tijdens de Iftar en haar ervaringen tijdens het vasten.

Waar heb je het meest naar uitgekeken in deze heilige maand?

"Ik word elk jaar bewuster van hoe ik zelf in het leven sta en dat is ook met dingen zoals eten. Tijdens de Ramadan kom ik meer tot inkeer en het geeft mij een reset. Elk persoon ervaart de Ramadan anders. Voor mij persoonlijk is het vooral een stukje bezinning, stilstaan bij verschillende dingen en dankbaar zijn voor wat ik heb. Ik ga ieder jaar weer een stukje dieper in de ontwikkeling die ik doormaak op dat vlak."

Zijn er dingen die je lastig vindt tijdens de Ramadan?

Nee, niet zozeer. De eerste paar dagen zijn altijd even inkomen maar verder zijn er eigenlijk geen dingen die ik ervaar als lastig. Vroeger voelde de Ramadan wat meer als een verplichting maar nu geniet ik er echt van. Daardoor ga ik er ook heel lichtvoetig mee om.

Met wat verbreek jij graag het vasten na de dadel?

Ik probeer altijd licht te eten en ik drink veel water. Ook harira soep kan echt niet ontbreken. Verder drink ik graag melk en veel smoothies. Dingen zoals brood en andere dingen die rijk zijn aan koolhydraten krijg ik bijna tot niet binnen, dus ik eet veel fruit en groenten.

De pandemie is nu afgelopen. In hoeverre verschilt deze Ramadan van de vorige twee?

De afgelopen twee keer voelden nogal eenzaam. Ik werkte veel en dan verbrak ik het vasten terwijl ik alleen was. Nu kan ik weer met familie bijeen komen en dat is wel echt een zegen. Daarom probeer ik ook stil te staan bij de mensen die deze Ramadan in hun eentje doorbrengen. Het is belangrijk dat er meer open Iftars komen, juist omdat het sinds dit jaar weer kan.

Heb je nog een laatste boodschap voor mensen die vasten?

Ik wens iedereen een hele fijne Ramadan en hoop dat we met z'n allen ook meer stil zullen staan bij het feit dat we weer met elkaar kunnen zijn. Probeer elkaar te helpen, kijk om naar je buren, pak je moment en geniet van deze mooie maand.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21