Rihanna is officieel miljardair, hoe heeft ze haar imperium opgebouwd?

aug 04 2021, 17:08 CULTURE
Forbes heeft zojuist bekendgemaakt dat Rihanna officieel miljardair is. Hiermee wordt ze de rijkste vrouwelijke artiest ter wereld. Riri is natuurlijk begonnen als zangeres, maar heeft inmiddels haar imperium uitgebreid naar cosmetica, lingerie, een kledinglijn en binnenkort voegt ze hier ook parfum aan toe. Fenty is dan ook niet meer slechts de achternaam van 's werelds grootste popster, het is inmiddels kenmerkend voor een miljardenbedrijf.

Fenty

Toen Rihanna Fenty Beauty oprichtte, was het doel om een make-up lijn te ontwerpen die inclusief was. Het was erg belangrijk voor haar dat er voor elke huidskleur een tint foundation was. Zo veranderde ze de make-up industrie door als eerste cosmeticamerk ooit, veertig kleuren foundation uit te brengen. Deze diversiteit is te zien in alle producten van Fenty Beauty. Fenty Beauty is ook de grootste inkomstenpot van Rihanna en de voornaamste reden dat zij zichzelf nu miljardair kan noemen. Zo schat Forbes haar vermogen op $1.7 miljard, waarvan $1.4 miljard afkomstig zou zijn van Fenty Beauty. Rihanna bezit vijftig procent van het bedrijf, wat ook terugkomt in haar eigen vermogen.
Daarnaast verdient Rihanna natuurlijk ook aan haar lingerielijn, Savage x Fenty. Savage is opgericht vanuit dezelfde missie als Fenty Beauty: inclusiviteit voor allen. Riri wist de gehele mode-industrie te veranderen, door modellen van alle vormen en maten te laten lopen in haar jaarlijkse Savage x Fenty fashion show. Daarnaast weet Riri het internet goed in te zetten om sales te maken. Zowat elke influencer is een Savage Ambassador en deelt dit dan ook graag op haar socials. Het heeft geleid tot een miljoenenbedrijf: Savage x Fenty is circa $270 miljoen waard.
Ook haar luxe kledinglijn 'Fenty' heeft bijgedragen aan het feit dat Rihanna nu miljardair is. De superster heeft zich in 2018 aangesloten bij LVMH, het luxemodehuis waar ook merken als Louis Vuitton en Fendi onder zitten. Rihanna wist in het eerste jaar al $550 miljoen binnen te halen aan de collectie. Om nog niet te beginnen over de inkomsten die Riri gegenereerd heeft met haar optredens en de verkoop van haar muziek. Met zoveel inkomsten van haar andere bedrijven, is het niet zo gek dat ze geen nieuwe muziek uitbrengt.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21