T-Pain zegt dat hij Jay-Z's "D.O.A.” persoonlijk nam in ‘Drink Champs’

aug 09 2021, 10:58 CULTURE
T-Pain geeft toe dat hij dacht dat D.O.A van Jay-Z een persoonlijke diss-track was. Death of Auto-Tune voelde volgens T-Pain als een persoonlijke dis, omdat hij zichzelf destijds als het gezicht van autotune zag. In een recente Drink Champs-podcast geeft Teddy Pain een gedetailleerde uitleg over de situatie.
"D.O.A." werd uitgebracht en fans namen al snel aan dat het T-Pain was die het doelwit was. Toen co-host N.O.R.E de vraag stelde of T-Pain dacht dat D.O.A een gerichte diss was toen hij het voor het eerste hoorde, was het antwoord dan ook: Natuurlijk! “Ik ben hier het gezicht van. Net zoals Lil Yachty het gezicht was van mompelrap - wanneer iemand het over mompelrap had, was Lil Yachty de eerste die naar voren kwam. Ik was het gezicht van autotune. Telkens wanneer iemand zei: 'autotune', ben ik het gezicht. Dus als je zegt dat autotune gek is, ben ik het gezicht.”

“De jongens die het hebben gedaan, hebben het geweldig gedaan. T-Pain, hij maakt geweldige melodieën', legde Hov uit. “Als je naar Kanye luistert, geweldige melodieën. Als je luistert naar [West's] Say You Will of Heartless, geweldige melodieën. [Lil Wayne en T-Pain's] Lollipop was een fantastische melodie. Niet Iedereen kan het. Laat die jongens het doen. Ze hebben hun kleine niche, laten we verder gaan. Dat is slechts mijn mening. Ik weet niet of iedereen hetzelfde voelt."

Jay-z bij hot 97

T-pain vervolgde: “Als ik had gezegd dat verdomde blauwe Yankees verschrikkelijk zijn, zou iedereen zeggen: ‘Oh, ben jij Jay-Z aan het dissen?’ Elke keer dat [Jay] zegt dat iets gek is, is het zo.” Jay sloot het gerucht betreffend het dissen af in een interview met Hot 97 kort na de release van het nummer. Fijn voor Jay-Z, want in een dronken bui was T-Pain bereid om een disstrack op te nemen als antwoord op D.O.A. Gelukkig vond zijn manager dit geen goed idee en zei: 'Ik denk dat we gewoon een pauze moeten nemen.' De bedoeling was een muzikale pauze van vier maanden, uiteindelijk werd dat vier jaar voor T-Pain. Uiteindelijk hebben Jay-Z en T-Pain de hele situatie besproken. Wat was de reactie van Jay? T-Pain beweert dat Jay hem op zijn hoofd wreef en hem sloeg met: "Het is allemaal goed, bro."

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21