Upgrade je kijkervaring met deze 6 Netflix tips, tricks en hacks

feb 01 2022, 14:21 CULTURE
dcl 650 bx5 8m y0si unsplash
Je hangt dan misschien wel urenlang op de bank om naar films en series te kijken, maar haal jij eigenlijk wel écht het maximale uit je Netflix abonnement? Met de volgende zes tips, tricks en hacks unlock je allemaal speciale acties bij Netflix die je nooit voor mogelijk had gehouden.

1. Gebruik speciale codes om toegang te krijgen tot 'verborgen' categorieën

Je kent het vast wel: urenlang scrollen door Netflix in de hoop dat je eindelijk die perfecte film of serie vindt waar je nou net even zin in had. Gelukkig is er een hele makkelijke manier om het zoeken naar jouw lievelingstitels te verbeteren, want Netflix heeft een flinke waslijst van speciale codes om op ontdekking uit te gaan door het aanbod van de streamingdienst.
Het werkt als volgt. Als je in je browser de URL http://www.netflix.com/browse/genre/***** invult, dan kun je op de plaats van de sterretjes een code invullen die staat voor een speciaal genre. Zo kun je heel gedetailleerd zoeken in het aanbod van de streamingdienst. In totaal zijn er iets meer dan 200 hoofdcategorieën, waaronder bijvoorbeeld 'Boxing Movies' (12443), 'Classic War Movies' (48744) en 'Psychological Thrillers' (5505). Daarnaast bestaan er bijna 4000 subcategorieën, waaronder 'Goofy Crime Comedies' (969), 'Indian Thrillers' (1719) en 'Movies starring Tom Cruise' (1667). Hier bij Streamwijzer vind je een compleet overzicht.

2. Stel de taal van je Netflix profiel in op Engels voor een groter aanbod van films en series

Eind 2019 deed Streamwijzer een uitgebreid onderzoek van de Netflix bibliotheek, waaruit bleek dat je maar liefst zes procent minder series (78 in totaal) kon bekijken als je je taalinstellingen op Nederlands had staan. Wie zijn taalinstellingen op Engels had, kon bijvoorbeeld ineens kijken naar Victorious, Sam & Cat, Angry Mom en extra seizoenen van Avatar: The Last Airbender. Deze 'hack' werd overigens in een post op Instagram door Netflix zelf bevestigd.
Inmiddels is het ruim twee jaar later, dus er zijn alweer veel wijzigingen in het aanbod geweest. De titels die je momenteel op deze manier kunt 'unlocken' zijn dus niet bekend. Toch heb je altijd het breedste aanbod door naar je profielinstellingen te gaan en je taal op Engels te zetten. Zo haal je het maximale uit je Netflix abonnement!

3. Verwijder nu overal eenvoudig oude films en series uit je 'verder kijken'-lijst

Een grote ergernis van Netflixers was lange tijd dat ze films en series niet met één simpele druk op de knop konden verwijderen uit hun 'verder kijken'-lijst. Gelukkig besloot de streamingdienst daar in 2020 iets aan te doen, waardoor je op Android- en iOS-apparaten kon klikken op 'uit rij verwijderen' om een oninteressante titel te laten verdwijnen. Sinds vorige maand is deze functionaliteit ook uitgerold voor de website en Smart TV. Geen zin meer om verder te kijken? Klik dan gewoon op het kruisje en je film of serie verdwijnt direct.

4. Pas de ondertiteling volledig naar jouw wens aan

Vind je de normale ondertiteling maar moeilijk leesbaar? Daar is gelukkig heel eenvoudig iets aan te doen. Je kunt namelijk de ondertiteling naar eigen wens aanpassen op de website van Netflix. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen uit zeven verschillende lettertypen in acht verschillende kleuren, maar ook zijn er wijzigingen in de tekstgrootte, schaduw, achtergrond en tekstvensters mogelijk. Je kunt rustig de mogelijkheden testen, want in het venster erboven is makkelijk te zien wat er met de tekst gebeurt bij wijzigingen.

5. Speel Netflix Original games op basis van je favoriete films en series

Netflix heeft inmiddels wel gemerkt dat men niet alleen meer films en series streamt, maar dat ook games steeds vaker op deze manier worden gespeeld. Daarom heeft de videodienst recentelijk besloten zich uit te breiden richting spelletjes. Zowel iOS- als Android telefoons hebben sinds een paar maanden een extra knop onderaan de Netflix app: 'Games'.
Je kunt al uit een aantal spellen kiezen, waaronder twee games die gebaseerd zijn op Stranger Things. De streamingdienst is ook al bezig met spellen gebaseerd op The Witcher, Resident Evil, Arcane en andere populaire titels. Hier gaan we nog veel meer van horen!

6. Unlock nog meer mogelijkheden door extensies te gebruiken

Als je Google Chrome als browser gebruikt, kun je allerlei speciale extensies installeren om meer opties aan Netflix toe te voegen. Zo krijg je door Trim alle films en series automatisch een score van IMDb en Rotten Tomatoes vermeld en zorgt Netflix Wrapped ervoor dat je een toffe visualisatie van je kijkgedrag krijgt. Natuurlijk is het wel belangrijk om te vermelden dat deze extensies niet officieel door Netflix zijn gemaakt, dus dat gebruik op eigen risico is.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10