Wat zijn die Bored Apes die iedereen als profielfoto heeft?

jan 06 2022, 12:14 CULTURE
bored ape yacht club
Ga voor de grap eens op Instagram kijken op de profielen van Lil Baby, Post Malone, Future, Eminem, DJ Khaled en Timbaland. Wat zie je? Allemaal aapjes. Wat is dit precies? Wij leggen het je kort uit.
NFT's. In het najaar van 2021 misschien wel het meest gebruikte woord in de creatieve industrie. Non-Fungible Tokens staat het voor. Het zijn digitale objecten die je kan bezitten op de blockchain. De blockchain is een gedecentraliseerde database waarin aan de hand van transacties te zien is wat jij bezit of overmaakt naar anderen.
Dit jaar is de hype rondom NFT's ontploft met de Cryptopunks en Bored Ape Yacht Club voorop. Digitale kunst. Zo kan je het zien. Cryptopunks zijn 8bit poppetjes en worden al verkocht voor miljoenen aan verschillende verzamelaars. Ik noem maar een Jay Z, Snoop Dogg, Serena Williams en Steve Aoki.
screen shot 2021 08 19 at 42026 pm
Met de Bored Ape Yacht Club heb je ook ''utilities'' als je die NFT bezit. Je krijgt rechten en privileges. Als je een NFT van een ''Ape'' bezit mag je naar exclusieve events, yacht-parties, festivals en behoor je tot een community op verschillende platforms.
Nu hoor ik je denken; voor wat moet ik miljoenen betalen voor die onzin? Dat is nou net het puntje van discussie. De hype is zo gigantisch dat iedereen meegaat erin en daarom ook de reden dat die dingen zo duur zijn nu.
Mocht je je nou écht willen verdiepen in dit onderwerp: raden we je aan om verschillende zelfstudie kanalen te volgen waarin de gehele NFT/Blockchain/Crypto wereld wordt uitgelegd. Hieronder een lijstje met onze fav's:
NFT's:

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21