Go Noticed: Het vieren van de kleurrijke stijl van lokale talenten en communities

mei 11 2022, 16:13 CULTURE
zal 02 2022 go noticed sisters 3 254x381mm 300dpi
Ondanks dat er in de Nederlandse straten veel verschillende subculturen te vinden zijn, is streetwear iets van allerlei hoeken. Denk bijvoorbeeld aan skaters, dansers, artiesten en kunstenaars. De inclusieve gemeenschappen staan bekend om hun individualiteit, creativiteit, stijl en flair.
In de nieuwe campagne van Zalando schitteren lokale talenten en communities vanuit heel Nederland terwijl ze vast worden gelegd in hun thuisstad. Zo bieden ze een kijk in de diverse en kleurrijke stijl van de Europese streetwear wereld. Wie zijn de lokale pioniers op het gebied van de streetwear-gemeenschap?

Rotterdam haar ondergerepresenteerde skaterscene

De skatewereld en streetwear wereld zijn niet los van elkaar te zien. Maar er is doelgroep die vaak over het hoofd gezien wordt in de kleurrijke skatecultuur: vrouwen en queer-personen. Negara Faghir en Kim Butter wilden daarom een veilige plek creëren voor deze twee specifieke doelgroepen. Zij organiseren in Rotterdam hun eigen skate-evenementen en maken zich hard voor het cateren van een omgeving zonder seksisme, racisme, trans- en queerfobia.

Verrijkt door de Bims

Hij stond bekend als de tiener ‘rockster’ van Nederland. De inmiddels volwassen Leafs vertelt in zijn muziek over hoe zijn achtergrond hem heeft gevormd. Hij woont en groeide op in Almere, maar zijn achtergrond is niet compleet zonder de cultuurrijke Amsterdamse Bijlmer.

It runs in the family

Met zijn tweeën een verhaal vertellen op een doek. Dat doen de zussen Tisja en Ziarah. Ze combineren hun regels, visie en stijl van een inclusieve en kleurrijke wereld in één kunstwerk. Met hun werk in gallerijen in Amsterdam zijn de dames niet alleen talentvol, maar schitteren ze ook in colour-coordinated outfits en de prachtigste looks.

Van Eindhoven tot Lowlands

Te zien in Justin Bieber’s videoclip en optredens van Amerika tot Lowlands: danscollectief The Ruggeds vertelt al sinds 2005 verhalen in hun breakdancing. Als collectief bewegen ze in stijl met verschillende lichamen in dezelfde mentaliteit.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07