Zoon Bob Marley woedend: "Spreek je uit en benoem hoe belachelijk het is"

okt 21 2021, 15:31 CULTURE
ziggy
Ziggy Marley (53), de zoon van Bob Marley, spreekt zich uit tegen een executie die zou hebben plaatsgevonden. In Singapore werd een man ter dood veroordeeld, omdat hij een kilo cannabis het land in zou hebben gesmokkeld.
Ziggy Marley heeft flinke kritiek geuit op het drugsbeleid van Singapore. In Singapore kan je namelijk de doodstraf krijgen voor het bezit, gebruik of de handel in drugs. Singapore maakt hier geen uitzonderingen in. Het zou gaan om een 41-jarige man die de cannabis het land in zou hebben gesmokkeld. De man ging in hoger beroep, maar dat mocht niet baten. Ziggy roept zijn volgers daarom op om zich uit te spreken over het drugsbeleid en de executies.

'Spreek je uit en benoem hoe belachelijk het is dat Singapore mensenlevens neemt, alleen omdat ze een plantje in hun bezit hebben'

Ziggy Marley

In het verleden is er meerdere malen geprobeerd om ook executies van Nederlanders te stoppen, dit verliep helaas zonder succes.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21