Skip to main content

De Dutch Grand Prix Formule 1-race krijgt veel kritiek

03/09/2021
Dutch Grand Prix
Beeld: AshnaBeek

De Dutch Grand Prix Formula 1-race keert na een afwezigheid van 36 jaar terug naar Zandvoort. Het evenement dat door velen als memorabel spektakel gezien wordt krijgt ook veel kritiek. Terwijl festivals en andere grootschalige events al 2 jaar lang worden gecanceld, mocht de GP in Zandvoort wel tienduizenden mensen ontvangen. Prins Bernhard, die mede-eigenaar is van het event, reageerde op de kritiek. 

“Ik denk dat er een heleboel mensen voor zijn en er zijn soms ook mensen die, ook met een goede reden, ergens tegen zijn. Die krijgen natuurlijk ook een podium. En je ziet nu dat de mensen die voor zijn echt aan het genieten zijn en dat je ook ziet hoe blij ze zijn. Dat geeft zoveel energie.”

Prins Berhard 

Volgens de prins is het event volgens de regels georganiseerd en goedgekeurd door een rechter. Van de koninklijke familie waren ook Koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig. Zondagmiddag voor de race zullen zij Max verstappen ontmoeten. Het zien van de raceauto’s en de drukte op de tribunes van de Dutch Grand Prix overstijgen volgens prins Bernard het geluid van alle kritiek.

Leave a Reply