Skip to main content

Deze hiphop-documentaires op Netflix moet je gezien hebben

12/01/2022
Beeld via Netflix

Nu we in een lockdown zitten hebben we ineens bijzonder veel tijd vrij om ’s avonds te spenderen achter de TV. De nadruk wordt gelegd op nieuwe hobby’s leren en je tijd nuttig te gebruiken, maar laten we eerlijk zijn: soms heb je daar gewoon geen zin in. Om toch nog semi-nuttig bezig te blijven kan je natuurlijk altijd een documentaire op zetten: wij hebben de hardste hiphop-documentaires op Netflix voor je op een rijtje gezet.

HIP-HOP EVOLUTION: GET EDUCATED ON HIP-HOP HISTORY

Grote kans dat je deze al hebt gezien. De docu-serie werd rond 2016 op Netflix gegooid en telt meerdere seizoenen. Tijdens deze hiphop-documentaire wordt je meegenomen naar het begin: van 1970 in New York tot aan de mixtape era van de jaren 2000. Pharrel Williams, Lil Wayne, Dr. Dre – dit zijn nog maar een paar namen die allemaal voorkomen in de serie. Dit is een aanrader voor iedereen die meer te weten wil komen over de verschillende tijdperken en stromingen die de cultuur te bieden heeft.

WHO KILLED JAM MASTER JAY?: A HIP-HOP TRUE CRIME SERIES

De hiphop wereld was in rep en roer toen de legendarische DJ van Run DMC, Jam Master Jay, op koelbloedige wijze werd neergeschoten. In 2019, 17 jaar na het incident, lanceerde Netflix de ‘Who Killed Jam Master Jay’ docu. Hierin delen vrienden en familie hun kijk op het incident en proberen ze de onopgeloste moord nog steeds te verwerken.

RAPTURE: INSIGHT INTO THE PERSONAL LIFE OF HIP-HOP ARTISTS

Van A Boogie Wit Da Hoodie tot aan Nas – in Rapture worden een handjevol baanbrekende artiesten uitvergroot om een kijkje te geven in hun leven. Elke artiest krijgt een eigen episode waarin ze hun levensverhaal delen en waarin ze het hebben over de impact van hiphop. Want ja, hiphop heeft nou eenmaal veel impact gehad op popcultuur en op de wereld.

THE DEFIANT ONES: A GUIDELINE ON HOW TO BECOME LEGENDARY

Dr. Dre kent iedereen, Jimmy Lovine misschien nog niet. De impact van de samenwerking tussen deze twee legends is echter enorm en is het zeker waard om te checken. In ‘The Defiant Ones’ wordt geïllustreerd hoe twee young boys met compleet verschillende achtergronden de muziekwereld voor altijd konden veranderen. Een hiphop-documentaire die we aanraden voor elke liefhebber en alle upcoming artists.

Leave a Reply