Skip to main content

Deze klassieke kunststukken heeft Ye gebruikt ter inspiratie voor de ‘Heaven and Hell’ videoclip

13/01/2022
heaven and hell video
Beeld via YouTube

Het is geen geheim dat Kanye West, tegenwoordig bekend als Ye, zich graag laat inspireren door bestaande kunst. Ye ging vanaf jongsafaan al naar kunstscholen en dat heeft zichtbaar veel invloed gehad op zijn eigen kunst – of het nou mode is of muziek. Vooral in zijn laatste werk is dit weer goed terug te zien.

Voor de samenwerking van Ye met GAP heeft hij een videoclip uitgebracht, die tegelijkertijd als reclame voor de YZY x GAP hoodie fungeert. ‘Heaven and Hell’ is een track afkomstig van Donda en pas de derde track die een video krijgt ter ondersteuning. De volledige clip is in zwart wit – iets wat goed past bij de Ye van nu – en hoewel het op het eerste gezicht misschien een beetje vaag lijkt, is bijna elk shot gebaseerd op een klassiek kunststuk.

Vanaf het begin tot het eind van de clip zijn er vergelijkenissen getrokken met stukken als ‘The Lovers’ van Rene Magritte en het bevat zelfs een fragment uit een Michael Jackson clip. De clip begint in een uitgestorven stad, en veranderd na de drop naar een surrealistische setting.

Ye staat bekend om zijn betekenisvolle kunst en achterliggende gedachtes achter zijn werk – dit is hier een perfect voorbeeld van. Check de fragmenten en de bijbehorende kunststukken hieronder.

Leave a Reply