Skip to main content

Deze vijf tracks heeft Abderr Trabsini, co-founder van Daily Paper, op repeat!

29/10/2021november 2nd, 2021
Beeld: Abder Trabsini

Het herfstweer is de perfecte aansluiting op de teleurstellende zomer. Op vakantie gaan, kon wel, maar liever niet. Verder viel er vrij weinig te doen op cultureel gebied. Om de culturele void te vullen, vragen wij elke week een andere culturele pionier naar hun favoriete tracks. Er is tegenwoordig zoveel muziek, dat een duwtje in de juiste richting geen kwaad kan. 

Complex sprak daarom met Abderr Trabsini, co-founder en design director van Daily Paper en Captain’s Zen Garden. We waren namelijk benieuwd naar welke nummers de design director luistert op dit moment en wat die nummers voor hem betekenen. 

Tyler, The creator – MASSA

‘Vind het hard dat hij eerlijk is in de track. Het eerste gedeelte van de lyrics? Kan er aan relateren. Vroeger was ik ook niet zelfverzekerd, zat niet lekker in mijn vel. Doordat ik tijd over had, heb ik tijdens de Covid-19-pandemie veel aan mezelf kunnen werken. Ook was ik een late bloomer: Ben Daily Paper begonnen op 23-jarige leeftijd. Tyler heeft het ook even reizen en hoe dat zijn leven heeft veranderd. Mijn leven is ook veranderd toen ik begon met reizen. Dat kan allemaal door Daily Paper.

Rap gaat over bragging en boasting toch, daarom geniet ik al helemaal van Tyler. Hij bragged niet. Naar mijn mening heeft hij het over zijn behaalde successen in zijn nummers. In het tweede couplet heeft hij het over een bird ceiling in een Rolls Royce. Dat is gewoon verdiend.’

Masego – Garden Party 

‘Ben een grote Jazz-fan en heb hem hoog zitten. Met een mentorship ontmoet in Cuba tijdens een samenwerking met Havana Club. Wij hebben echt dezelfde smaak. Masego heeft een interpretatie op zijn eigen manier van muziek. Heb hem vaak in de studio gezien en zijn manier van werken. Wens dat ik dat ook kon. Op zijn laatste nummer gaat Masego de samenwerking aan met J.I.D en Big Boi en dit probeer ik ook met Daily Paper. Alles naar ons toe trekken.’ – Abder Trabsini

Westside Gunn – Free Kutter

‘If God shine, we all shine, life’s euphoric’, Bust a brick, I can bag the raw, I can stove it’ – Het werkethiek van Westside Gunn is inspirerend. Maar de productie van Jay Versace? different. Zegt je niks? Hij heeft ook SAFARI geproduceerd voor Tyler, The creator.’ – Abder Trabsini

3robi – Bye Bye 

‘3robi vind ik één van de hardste rappers van Nederland. Ik volg hem al sinds Wilde Westen. Dit vanwege 3robi’s selectie van beats en woordspeeling. Net als ICE mengt hij Nederlands met Marrokaans in zijn teksten. In het Marokkaans noemen we het Darija. Maar moet er wel gelijk bij vermelden: Ik luister weinig Nederlandse Hiphop. Heb over de jaren zelf mijn smaakpalet moeten creëren, dus luister van alles. Ik hou van deepdiven. Roy Ayers – Everybody Loves the Sunshine, die je kan kennen van GTA Vice City, zo heb is mijn liefde voor Jazz ontstaan.’ – Abder Trabsini

Larry Bright – The Aura Pt. I

‘Tijdens de lockdown ben ik veel nieuwe jazz muziek gaan ontdekken door middel van mixes van Patrick Forge. Dit nummer heb ik toen geshamezed maar hij stond helaas niet op geen 1 streamingdienst en zelfs niet YouTube. Ik heb overal gezocht waar ik hem kon kopen online of als vinyl maar geen succes. Na maanden opgegeven te hebben stond hij eindelijk op YouTube en kon ik hem illegaal ergens downloaden. Ik zoek hem nog steeds als vinyl. Dit omdat nummers niet op Spotify staan. Komt omdat ik echt oude nummers luister. Heb op jongere leeftijd meer dan 100 GB aan muziek verzameld. Heb het nog ergens liggen op oude harddrives.’ – Abder Trabsini

Leave a Reply