Skip to main content

Deze vijf tracks heeft Idaly on repeat!

15/10/2021
Beeld: Idaly

Het was ook allemaal te mooi om waar te zijn: de aankondiging dat festivals door konden gaan en de clubs weer open konden. Welgeteld twee weken heeft Nederland kunnen genieten van de vrijheid. Met het regenachtige weer, was het een teleurstellende zomer voor velen. Op vakantie gaan kon wel, maar liever niet. Verder viel er vrij weinig te doen op cultureel gebied. Om de culturele void te vullen, vragen wij elke week een andere artiest naar hun favoriete tracks. We hebben geen festivals om nieuwe artiesten te ontdekken, maar zo kunnen we toch onze muzikale horizon verbreden. Daarom hebben we contact opgenomen met Idaly. Complex was namelijk benieuwd naar welke nummers de rapper luistert op dit moment en wat die nummers voor hem betekenen. 

Burna Boy – Want it All 

‘Ik heb Burna Boy voor het eerst op Afrikaanse ritmes gehoord. Dope shit. Vind het dope als mensen dicht bij de kern blijven. Zijn laatste album African Giant heb ik grijs gedraaid. Wel veel internationale samenwerkingen, maar het is sowieso dope om te zien als mensen hun volle potentie benutten.’ 

Meek Mill – Expensive Pain 

‘Ik luister nooit een heel album van Meek MIll, maar Expensive Pain is toch wel de hardste song op het (gelijknamige) album. Ben echt niet een Meek Mill-fan, maar kan zijn muziek wel waarderen. Er zijn altijd één of twee nummers op een album die ik luister. Expensive Pain is daar één van.’ 

NBA Youngboy – Toxic Punk

‘NBA Youngboy is een van mijn favoriete artiesten. Zijn eerste shit heb ik meegemaakt, zijn eerste videoclip. Die shit was echt goed. Ik wist al dat hij een grote ging worden. Als ik kijk naar de namen die ik heb opgenoemd, wil ik sowieso een productie doen voor NBA Youngboy. Ben er zelf geen fan van om als Nederlandse artiest een samenwerking aan te gaan met een buitenlandse artiest. Dit door het verschil in talen. Maar als producer?! Zou ik wel met NBA Youngboy willen werken.’

Idaly – Ik Heb Je 

‘De eerste single van mijn aankomende album. Kan niet zeggen wanneer het album komt, als dit geen interview was had ik het je wel verteld. Ga die shit gewoon checken als het er is en zie voor jezelf. Klein tipje van de sluier: meer vrouwelijke artiesten.’ 

Nardo Wick – Who Want Smoke

‘Nardo Wick is een opkomende hype met een grote hit. Hij gaat een gevestigde boy worden. Met Nardo’s muziek is het bijna hetzelfde als hoe ik er vroeg bij was bij NBA Youngboy. Je weet gewoon dat hij het groot gaat worden. Kan nog niet zeggen even groot als NBA Youngboy, maar wel groot.’

Leave a Reply