Skip to main content

Dit zijn de meest gedownloade DatPiff mixtapes ooit

24/08/2021
Beeld: Getty /

Toen het muziekdistributieplatform DatPiff in 2005 de industrie betrad, werd het een van de favoriete plekken om mixtapes te horen. DatPiff was net zoals WorldstarHipHop een grondlegger als het gaat om het internet en de viraliteit die komt kijken bij de hedendaagse Hip Hop.  ‘WOOOOORLDstar’ was een bekend begrip bij virale filmpjes. 

Voor rappers, producers, dj’s en Hip Hop fans over de hele wereld, ontwikkelde DatPiff zich tot een favoriete plek om muziek rechtstreeks met fans te delen. Op het hoogtepunt van het platform kon je elke rapper wel terugvinden: Gucci Mane, Lil Wayne, Future, Wiz Khalifa en ga zo maar door. 

Taylor Allderdice – 3,7 miljoen downloads

Na het tekenen bij label Atlantic Records bracht Wiz Khalifa Rolling Papers uit in 2011. Het werd een iconisch album voor de Pittsburgh’s rapper. Het kreeg een vervolg in de vorm van een mixtape: Taylor Allderdice. De mixtape Taylor Allderdice heeft zijn naam uiteindelijk te danken aan de middelbare school waar Wiz op zat. Eindelijk was de mixtape meer een introductie voor zijn nieuwste lid van Wiz’s Taylor Gang: Juicy J. Het blijkt een juiste keuze te zijn geweest, de mixtape staat 3,7 miljoen downloads op DatPiff. Dat geeft Wiz plek drie in het lijstje: meest gedownloade mixtapes ooit.

Dreamchasers 2 – 4,1 miljoen downloads

Je kan veel zeggen over Meek Mill, maar een Intro van hem is altijd goed. Op Dreams and Nightmares was de beruchte line ‘Hold up, wait a minute, y’all thought I was finished?’  te vinden. Na een korte stilte brak de line het nummer in tweeën.  

 Dreamchasers II begint ook indrukwekkend.  Met een audio-opname van Mike Tyson, waarin hij aangeeft de beste boxer te zijn, wordt de mixtape afgetrapt. Meek Mill fans werden warm gemaakt voor de mixtape Dreamchasers II, met nummers zoals Burn en Amen. Het uitrollen van de mixtape is perfect verlopen, aangezien Dreamchasers II op 4,1 miljoen downloads staat op DatPiff. 

Sorry 4 The Wait – 4,4 miljoen downloads

De volgende op de lijst van meest gedownloade mixtapes ooit: Sorry 4 The Wait. De mixtape Sorry 4 The Wait kwam uit toen Lil Wayne’s negende album Tha Carter IV telkens werd uitgesteld. Het was een excuus naar de fans voor het wachten. Op de 12-nummers tellende mixtape sprong Lil Wayne op een hele rits beats van bekende nummers, zoals Gucci Gucci en Tupac Back, Marvin’s Room en Sure Thing. 

Van bepaalde samenwerkingen heeft Lil Wayne vast spijt, zoals Gudda Gudda, Lil B en Raw Dizzy. Maar ik ben hem wel eeuwig dankbaar voor wat hij heeft neergezet voor zichzelf en Young Money. Met 4,4 miljoen downloads staat Lil Wayne’s Sorry 4 The Wait met stipt op één als het gaat om de meest gedownloade mixtape op Datpiff. 

Leave a Reply