Skip to main content

Dieuwertje’s Boekentips: 5 Must-Reads volgens de Nederlandse schrijfster

30/11/2023januari 2nd, 2024

Duik in de veelzijdige wereld van woorden en muziek met de boekentips van Dieuwertje Heuvelings, muziekkenner en zelf Nederlands schrijfster. Ontdek de turbulente wereld van muziek en maatschappelijke druk in “Auxiety” tot James Worthy’s ontroerende en grappige kijk op de moderne liefde. Check hier Dieuwertje’s tips uit de gratis LEES-app.

Boek 1: “Laten we het er maar niet over hebben”

Akwasi’s dichtbundel is een vuistslag van impact, waarin hij ongemak in communicatie omzeilt en de complexiteit van thema’s als identiteit, geschiedenis en persoonlijke keuzes aanpakt. Een meester in verhalen vertellen, laat Akwasi zijn talenten samenkomen in deze prikkelende bundel.

“Hij was een van de eerste personen die mij attendeerde op de problematiek rondom Zwarte Piet.”

Dieuwertje Heuvelings

Boek 2: “James Worthy”

De gelijknamige roman van James Worthy werpt een humoristische en ontroerende blik op de neerwaartse spiraal van een dromerige dertiger, ex-stotteraar en schrijver. Als zijn vriendin Polly hem inruilt voor een succesvol kunstenaar, volgt een duizelingwekkende neerwaartse spiraal vol zelfdestructief gedrag,

Een liefdesverdrietboek voor jongens”

Dieuwertje Heuvelings

Boek 3: “Auxiety”

Dieuwertje’s eigen boek gaat over 3 personages in de Nederlandse muziekindustrie tijdens de explosie van Nederlandse Hiphop. Het vertelt het verhaal van Amir, alias Strijder, een selfmade rapper die met zijn uitspraken controverse veroorzaakt. Tegelijkertijd volgen we Wytske Bergen, een playlistmanager bij een grote streamingdienst, die worstelt met de druk van de muziekindustrie. Het derde personage heet Isaiah, welke werkt bij het fictieve muzieklabel Cosmos.

Boek 4: “Hoog Catharijne”

In “Hoog Catharijne” woont de verstopper, een mysterieus figuur dat spullen verstopt die mensen niet willen weggooien maar ook nooit meer willen zien. Van ringen en kettingen tot planten en oude brieven, de verstopper vindt altijd een plekje voor deze items en is bekend bij iedereen die zijn hulp nodig heeft. Op een dag ontvangt de verstopper echter een heel bijzonder verzoek dat zijn normale routine op zijn kop zet en zelfs zijn bestaan bedreigt.

Boek 5: “Niemand in de stad”

Philip Hufman’s “Niemand in de stad” brengt ons naar het Amsterdamse Prinsengracht, waar huisgenoten in het Weeshuis een vrijplaats creëren voor het echte leven. Een roman over vriendschap, liefde, vreemdgaan en de tol van verkeerde verwachtingen die de zorgvuldig opgebouwde illusie van het studentenhuis blootlegt.


“Ik vond de film al leuk, meestal is het dan een nóg beter boek.”

Dieuwertje Heuvelings

Deze aanraders van Dieuwertje Heuvelings nemen je mee op een reis door verschillende werelden, waar muziek en literatuur samenkomen. Deze boeken zijn gratis te lezen in de LEES-app, toegankelijk voor iedereen die de diepgang van verhalen wil ervaren, zoals verteld door een schrijver die de kracht van woorden maar al te goed kent.

Download hier de app voor je Iphone.

Download hier de app voor je Android telefoon.