Skip to main content

Dit gaat Instagram doen om de mentale gesteldheid van tieners te beschermen

11/10/2021
instagram
Beeld: Unsplash/Laura Chouette

Uit onderzoek van Facebook is onlangs gebleken dat Instagram zeer schadelijk is voor de mentale gesteldheid van jongeren. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat Facebook (het moederbedrijf van insta), hier al langere tijd van op de hoogte was. Facebook heeft het onderzoek niet zelf naar buiten gebracht, de interne documenten zijn gelekt. Hoewel het platform het schadelijke effect van de social media app eerst ontkende, wordt het platform nu, onder druk van het publiek geforceerd om maatregelen te nemen. Nick Clegg, medewerker van Facebook, heeft inmiddels laten weten welke maatregelen het platform toe gaat passen om tieners meer te beschermen.

”We zullen iets doen waarvan ik denk dat het een aanzienlijk verschil zal maken. Wanneer de tiener keer op keer naar dezelfde inhoud kijkt, en de inhoud misschien niet bevorderlijk is voor hun welzijn, zullen we ze een duwtje geven om naar andere inhoud te kijken.”

Nick Clegg, Facebook

Zo zal Instagram zich actiever gaan richten op content die schadelijk kan zijn voor de mentale gesteldheid van tieners. Dit wordt gerealiseerd door een aangepast algoritme, waardoor tieners aangemoedigd worden om ander soort content te bekijken. Daarnaast wordt er momenteel een tool ontwikkeld, waardoor ouders mee kunnen kijken op de tijdlijn van hun kind. Nick Clegg heeft niet laten weten wanneer de tools klaar zullen zijn en toegepast kunnen worden op Instagram. Facebook gelooft dat deze tools het platform veiliger zullen maken voor de mentale gesteldheid van jongeren.

Leave a Reply