Skip to main content

Dit is hoe jij je beeldscherm moet schoonmaken

18/09/2023
Beeldscherm schoonmaken

Je kent het wel, vette vingerafdrukken en veel stof op het scherm van je laptop. Het nadeel van veel laptop beeldschermen is dat het niet weg te halen is met een keukenrol en wat water. Lees verder om te weten hoe jij jouw beeldscherm weer kan schoonmaken.

Voordat je begint is het wel belangrijk om te weten wat je sowieso niet moet doen. Maak je beeldscherm nooit schoon met middelen zoals allesreiniger, desinfecteermiddel, oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen waar waterstofperoxide inzit. Anders kan je je laptop beter meteen weggooien in plaats van schoonmaken.

Zorg ervoor dat je je laptop uitzet en alle snoeren verwijdert

Op een zwart beeldscherm zie je beter waar al het stof en vingerafdrukken zitten. Daarnaast is het ook veiliger om je scherm uit te zetten, zo is er geen kans op bijvoorbeeld een elektrische shock. 

Pak een zachte, pluisvrije doek en verwijder het stof van het beeldscherm

Gebruik een droge microvezel doek om stof van je scherm te vegen. Een microvezel doek wordt statisch, waardoor het stof op de doek blijft, en niet door de kamer vliegt.

Beeldscherm schoonmaken

Klop het doek uit een maak deze vochtig met water of beeldscherm reiniger

Eindelijk tijd om die vingerafdrukken van je scherm te vegen. Spuit beeldschermreiniger op het doek, of maak het doek vochtig met wat water. Belangrijk is dat je het beeldscherm horizontaal schoonmaakt, alsof je zwaait, zodat er geen strepen achterblijven op je scherm. 

Maak het beeldscherm droog met een droge, zachte, pluisvrije doek.

Gebruik hiervoor een andere doek voor het beste resultaat. Zo voorkom je vlekken en opdrogend reinigingsmiddel of water, anders kan je weer opnieuw beginnen. Controleer voordat je je laptop weer aanzet of alles droog en schoon is.

Let op dat je na het volgen van deze stappen niet verblind raakt van je scherm, want die shinet weer alsof je je laptop net uit de doos hebt gehaald.

Voor meer tips kun je terecht bij de experts van Happy Clean.

Meer te weten komen over alles omtrent mode, lifestyle en muziek? Check dan onze homepagina.