Skip to main content

Lil Wayne vertelt over geestelijke gezondheid en zelfmoordpoging

16/08/2021
Beeld: Flickr / Celebs Journey

Lil Wayne heeft het ‘ongeluk’ waarbij hij is geschoten nooit onder stoelen of banken gestoken. Het is een situatie waar hij in de loop der jaren in meerdere interviews en meerdere nummers over heeft gesproken. Hij had zichzelf als kind in de borst geschoten. Lange tijd in zijn carrière vertelde hij het verhaal dat hij met een pistool aan het rommelen was, terwijl hij een Biggie-video bekeek en zichzelf per ongeluk neerschoot.

Op het nummer London Roads van het project ‘FWA’ en Solange’s Mad rapt Lil Wayne dat hij in het verleden zelfmoord probeerde te plegen. Wat een eye-opener was en de eerste keer dat hij toegaf dat het ongeluk een zelfmoordpoging was. Op het album ‘Tha Carter V’ Let It All Work Out onthulde hij er nog meer over, zoals het feit dat hij eerst het pistool tegen zijn hoofd zette. 

Lil Wayne heeft in het verleden op verschillende manieren over zijn geestelijke gezondheid gesproken. In een nieuw interview met Emmanuel Acho heeft Wayne het gedetailleerder over de zelfmoordpoging op twaalfjarige leeftijd. Een groot deel van de sit-down is gewijd aan de geestelijke gezondheidsproblemen van Wayne. Lil Wayne vertelde dat zijn moeder erachter kwam dat hij loog over het hebben van een halve schooldag. Een waarschuwing volgde vanuit de tante van Lil Wayne. Wayne’s moeder stond op het op het punt zijn notitieboekje met rapteksten weg te gooien, wat Wayne niet aankon.

‘B.I.G was bezig op tv. Ik kijk in de spiegel, dus je kon door de spiegel kijken en de televisie stond achter me. Dus ik keek naar de video via de spiegel. One More Chance stond op. Dus ik was aan het kijken en dacht: ‘Weet je wat?’ Ik dacht dat ik mezelf moest motiveren door mezelf te gek maken, maar merkte dat ik dat niet nodig had. Dat is wat mij bang maakte. Toen ik de trekker overhaalde wist ik dat ik een psychisch probleem had.”

Lil Wayne

Lil Wayne onthult dat hij in een schreeuw om hulp de politie heeft gebeld en zichzelf in de borst schoot. Het incident heeft vervolgens de dynamiek tussen Lil Wayne en zijn moeder volledig veranderd. Tijdens het gesprek sprak hij ook over geestelijke gezondheidsproblemen ondanks zijn sterrenstatus, hoe ze veranderden naarmate hij ouder werd, het helpen van mensen met muziek, gelukkig is met waar hij nu is, gebed en meer. Je kunt het gesprek hieronder bekijken.

Leave a Reply