Q&A met Yxng Le & Jmani: Laatste gasten Levi’s Tailored Thursdays

mei 24 , 14:09 FASHION
levis banner3denacht
Het is bijna zomer en wat is de zomer zonder de onmiskenbare vibes van Afrobeats? Twee vooraanstaande artiesten die de Afrobeats scene in Nederland domineren zijn Yxng Le en Jmani. Op 23 mei brachten ze de zomer naar Levi’s Tailored Thursday, een reeks avonden waar Levi’s nieuw talent in de schijnwerpers zet. Na het succes van eerdere edities, waarbij artiesten zoals Reanny, Jiri11, Kaya Imani & Gaidaa te zien waren, markeerde deze avond het slot van deze bijzondere serie. We spraken met zowel Yxng Le als Jmani over deze onvergetelijke avond.
Wat was je eerste muzikale herinnering?
Yxng Le: Mijn eerste echte duik in de muziek begon toen ik twaalf was en begon met rappen. Maar kort daarna liet ik het los om mijn droom als voetballer na te jagen. Toen ik negentien was, besloot ik het weer op te pakken, nadat ik me realiseerde dat voetbal niet mijn weg was. Uiteindelijk ben ik ontdekt door Frenna. Rappen was altijd een hobby, maar toen ik het weer oppakte voelde het goed en alles is uiteindelijk op zijn plek gevallen.
Jmani: Mijn passie voor muziek begon met het bewonderen van andere artiesten en het nastreven van het beeld van een superster. Mijn vader, een artiest zelf, heeft me van jongs af aan advies gegeven over dit pad.
Wie is je grootste inspiratiebron op het gebied van zowel muziek als mode?
Yxng Le: Voor zowel muziek als mode kijk ik op naar artiesten zoals Wizkid en Burna Boy. Ze zijn zowel muzikaal als in hun kledingstijl heel doordacht. Mijn Ghanese roots hebben ook een sterke invloed gehad op mijn geluid.
Jmani: Voor mode haal ik inspiratie uit Wizkid's outfits en Skepta's stijl. Muzikaal gezien kijk ik naar Yxng Bane, Wizkid en zelfs naar mijn vader, die ook muziek maakte.
Waar denk je aan bij Levi's?
Yxng Le: Als ik aan Levi's denk, komt meteen het nummer '501' van Bilal Wahib en Ronnie Flex in me op, samen met de tijdloze denim look die ik persoonlijk erg waardeer. Vooral nu ik bezig ben mijn stijl te verfijnen en een unieke "Yxng Le style" te ontwikkelen, past Levi’s perfect bij mijn visie.
Jmani: Denim jeans, een denim jack en een eenvoudig wit Levi's shirt met het iconische logo.
Wat wil jij op het podium laten zien?
Yxng Le: Op het podium streef ik er altijd naar om eruit te zien als een echte artiest. Ik kies outfits die mijn persoonlijkheid en unieke stijl weerspiegelen en die tegelijkertijd de aandacht trekken. Door middel van mijn nummers wil ik het publiek meenemen in mijn wereld en hen laten genieten van de muzikale ervaring.
Jmani: Op het podium streef ik naar een perfecte balans tussen stijl en comfort. Mijn outfit moet indrukwekkend zijn, maar ook praktisch en bewegingsvrijheid bieden. Ik wil de zomervibes overbrengen en mijn unieke persoonlijkheid en energie volledig tot uiting laten komen tijdens mijn optredens.
Wat doe je om je zelfvertrouwen hoog te houden?
Yxng Le: Voor mij is het cruciaal om de juiste mensen om me heen te hebben en mezelf goed te kennen. Zelfbewustzijn en begrip van mijn levenservaringen zijn prioriteiten. Wanneer mijn zelfvertrouwen een deuk oploopt, is doorzettingsvermogen essentieel.
Jmani: Het accepteren van meningen en bereid zijn om te verbeteren is van vitaal belang. Als mensen kritiek hebben, kijk ik of het waar is en werk ik eraan als dat nodig is. Prioriteit ligt bij mijn geloof; sommige dingen liggen buiten onze controle.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21