Brunzyn's Boekentips: 5 Must-Reads volgens de Nederlandse Rapper

nov 16 2023, 17:00 FEATURED
brunzyn baby
In de wereld van Hiphop en bars schuilt vaak meer dan alleen muziek. Voor de Nederlandse rapper Brunzyn, die niet alleen bekend staat om zijn krachtige lyrics maar ook een tijdlang geschiedenisdocent is geweest, is de liefde voor woorden niet beperkt tot de teksten van zijn tracks. Laat je meeslepen in de literaire reis van Brunzyn terwijl hij vijf boekentips deelt die zijn denken hebben beïnvloed en zijn perspectief hebben gevormd. Het boeiende aanbod varieert van pizza-oorlogen tot de tranen van Messi en diepgaande reflecties op communicatie en vriendschap.

Boek 1: "Pizzamaffia"

In 'Pizzamaffia' van Khalid Boudou ons mee in een wereld van familie-eer, trots en een onverwachte pizza-oorlog. Hoofdpersoon Brahim wordt onverwachts geconfronteerd met de rauwe realiteit van een smerig spel, waarin hij moet navigeren tussen loyaliteit en zelfontdekking.

De film is ook heel erg leuk maar uit het boek van Pizzamaffia haal je echt meer.’

Brunzyn

Boek 2: "De Grijze Jager"

John Flanagans' 'De Grijze Jager: De ruïnes van Gorlan' opent de deur naar een spannend avontuur. Volg Will, een aspirant-ridder, terwijl hij de geheimen van de Grijze Jagers ontrafelt en ontdekt dat grootse daden soms beginnen met onopvallende vaardigheden.

‘Het boek dat ik vroeger vaak voor het slapengaan heb gelezen.’

Brunzyn

Boek 3: "De Tranen van Messi"

In 'De Tranen van Messi' neemt Edwin Winkels ons mee achter de schermen van het leven van de legendarische voetballer. Het boek werpt een nieuw licht op de voor- én tegenspoed van Messi, waarbij tranen van vreugde en pijn elkaar afwisselen in deze meeslepende minibiografie.

“Hij heeft een heel interessant leven, een hele interessante carrière."

Brunzyn

messiiii

Boek 4: "Laten we het er maar niet over hebben"

Akwasi's dichtbundel is een krachtige confrontatie met ongemak in communicatie. 'Laten we het er maar niet over hebben' raakt aan diverse aspecten van het leven, van uiterlijk tot afkomst, met Akwasi's unieke stijl en diepgaande vertelkunst.

Boek 5: "Vrienden voor het leven" 

Philippe Pozzo di Borgo deelt zijn waargebeurde verhaal in 'Vrienden voor het leven'. Het vertelt over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen Philippe, verlamd na een ongeluk, en Abdel, een voormalige gevangene. Een ontroerend verhaal over vriendschap die grenzen overstijgt. Dit boek is later verfilmd tot de ontroerende film Intouchables.

“Wat ik hiervan heb geleerd is; voor goede vriendschap is het belangrijk dat je geen vooroordelen hebt.”

Brunzyn

Duik in deze diverse wereld van verhalen, gekozen door niemand minder dan Brunzyn. Deze boeken zijn gratis te lezen in de LEES-app, waardoor ze toegankelijk zijn voor iedereen die hunkert naar inspiratie en verhalen die de grenzen van genres overstijgen. Laat je verrassen door de rijkdom van woorden, zoals ervaren door een kunstenaar die zowel op het podium als tussen de boeken thuis is.
Download hier de app voor je Iphone.
Download hier de app voor je Android telefoon.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55