Tyjani Beztati’s Boekentips: 5 Must-Reads volgens de Nederlandse kickbokser

nov 23 2023, 17:01 FEATURED
tyjanibanner
Stap in de wereld van kracht, doorzettingsvermogen en inspiratie met de boekentips van de Nederlandse kickbokser Tyjani Beztati. Een atleet die niet alleen zijn tegenstanders in de ring verslaat maar ook zorgt dat hij mentaal fit blijft. Ontdek de verhalen die hem hebben geïnspireerd, van het levensverhaal van een profvoetballer tot een spannend avontuur dat wereldwijd in 30 talen is vertaald.
Boek 1: "Memphis (Heart of a Lion)"
De inspirerende biografie van voetballer Memphis Depay onthult een jeugd vol agressie en angst, waar de bal uiteindelijk zijn redding was. Van zijn doorbraak bij PSV tot de revival in Lyon en bij Oranje. Dit kwetsbare en krachtige verhaal belicht Memphis' leven, gedoe over uiterlijk, zijn muziekcarrière en relatie met God.

“Achter de schermen speelt er vaak veel meer dan wij zien”
Tyjani Beztati

Boek 2: "Nouri"
Een ontroerend en confronterend verhaal over Abdelhak Nouri, een veelbelovende voetballer wiens leven en dromen abrupt veranderden na een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd. Verteld vanuit het perspectief van zijn familie en vrienden, geeft het boek een diepgaande blik op de lange weg van het migrantengezin en de verbinding in tijden van tegenslag.

“Het is een bijzondere jongen en een bijzondere atleet.”
Tyjani Beztati

759x1200
Boek 3: "Het Gym"
Karin Amatmoekrim neemt ons mee in "Het Gym", een briljant en schrijnend verhaal over Sandra, een Surinaamse student op het zelfstandig gymnasium. Worstelend met de multiculturele kramp van Nederland, onthult het verhaal de strijd van Sandra voor een plek in een wereld waar oude regels vervagen en nieuwe regels onbegrijpelijk lijken.

"Het boek sprak me aan omdat er iets in beschreven wordt, waar veel jongeren tegenaan lopen.”
Tyjani Beztati

Boek 4: "Snel geld"
Pablo en Fawzi ontdekken een gratis jongerenhotel met vechtsporttrainingen. De eigenaar, meneer Zarra, leidt de Zarra Fight Academy, maar onthult later financiële problemen. Om het hotel draaiende te houden, manipuleert Zarra de vrienden om foute activiteiten uit te voeren onder het mom van training. Wat begint als onschuldige bijdragen, escaleert naar het stelen van kansen, waardoor de vrienden een moeilijke uitweg zoeken.

“Het is belangrijk dat jongeren beseffen dat mooie praatjes een keerzijde kunnen hebben.”
Tyjani Beztati

Boek 5: "De brief voor de koning"
"De brief voor de koning" volgt het verhaal van Tiuridie, die een geheime opdracht krijgt die zijn leven zal veranderen. Een avontuur dat niet alleen zijn thuis en dromen achterlaat maar ook het lot van het hele koninkrijk bepaalt.

Een schitterende klassieker!
Tyjani Beztati

778x1200
Duik in deze wereld van verhalen, samengesteld door Tyjani Beztati, een atleet die niet alleen zijn sporen in de ring heeft verdiend maar ook tussen de pagina's van boeken. Deze aanraders zijn gratis te lezen in de LEES-app, toegankelijk voor eenieder die op zoek is naar krachtige verhalen. Laat je inspireren door de verhalen over doorzettingsvermogen en wilskracht.
Download hier de app voor je Iphone.
Download hier de app voor je Android telefoon.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21