Skip to main content

Heftige video politiegeweld in Breda gaat viraal, rapscene reageert

28/11/2021
politiegeweld breda
Beeld: Flickr

Er gaat sinds eergisteren een heftige video viraal, waarin te zien is dat een jonge dame politiegeweld ervaart in Breda. Haar zusje heeft de video op Instagram gedeeld, waarbij ze uitlegt dat zij en haar zus aangehouden werden, omdat ze door rood zouden zijn gelopen. De video heeft veel aandacht getrokken, waaronder van artiesten in de rapscene.

Politiegeweld Breda

In de video is te zien dat de agent het meisje tegen de grond drukt, waarbij hij schreeuwt tegen omstanders die het incident aanschouwen. Het meisje wordt uiteindelijk gewelddadig in de boeien geslagen en meegenomen in een politie auto, nadat er meerdere agenten bij zijn gekomen als versterking. Artiesten als Mario Cash en Negativ lieten reacties achter onder de video van het politiegeweld in Breda, waarbij Negativ zei: ”Ik hoop voor die agent dat haar vader zich in kan houden.”

Ook Selma Omari reageerde op de video. Ze deelde de video in haar Instagram Story, met hierbij de tekst: ”Sorry, maar wat ik hier zojuist zie.. Zoveel geweld voor wat? Tbh het weegt zwaar als de verkeerde mensen zich ambtenaar in functie mogen noemen en niet rationeel kunnen relativeren, enkel en alleen omdat ze een bepaald uniform dragen. Ook daar komt integriteit en een empatisch vermogen bij kijken. Sad story dit.”

Bekijk de schokkende video hieronder.

Leave a Reply