Skip to main content

Hellbound verslaat Squid Game voor nummer 1-positie op Netflix

24/11/2021
Beeld: Netflix

Iedereen kent dit gevoel: Je hebt een serie afgerond, in dit geval Squid Game en het laat een soort van leegte achter. Uiteindelijk moet je het vervangen met een andere serie of film. Klinkt dit allemaal een beetje herkenbaar? Zoek niet verder. De horrorshow Hellbound is hier en heeft nu al de nummer één spot geclaimd op Netflix.

De serie Hellbound heeft snel een reputatie opgebouwd voor zijn grafische gore en horror. Logisch, want de serie is geregisseerd door Yeon Sang-ho van Train to Busan. In de Zuid-Koreaanse horrorshow worden zondaars geïnformeerd over de tijd en datum van hun overlijden en daarna opgejaagd door monsters. De angstaanjagende monsters verbranden vervolgens hun slachtoffers en sturen ze naar de hel. Als je bekend bent met de anime Death Note weet je wat hierna volgt: publieke hysterie en religieus fanatisme.

Hellbound was op 20 november wereldwijd de meest gestreamde Netflix-show en vanaf 22 november stond de show steevast op de eerste plaats. Dit is ook terug te zien in de cijfers. Hellbound overtrof Squid Game in meer dan 80 landen binnen slechts 24 uur na de release.

Als het gaat om de meest gestreamde Netflix-serie stond Squid Game, na de release in september, zelf 46 dagen op plek nummer één. Het werd uiteindelijk de meest bekeken show aller tijden van Netflix. Financieel was de serie ook een klapper voor Netflix, het genereerde maar liefst $ 900 miljoen aan winst voor Netflix.

Leave a Reply