Skip to main content

Ice Cube over het verlaten van N.W.A “Het had gigantisch mis kunnen gaan”

19/09/2021september 20th, 2021
Beeld: Flickr / Eva Rinaldi

Ice Cube heeft tijdens zijn carrière veel risico’s genomen, van zijn overstap naar acteren tot zijn regiedebuut in 1998. Maar één risico in het bijzonder springt eruit voor de hiphop-veteraan.

In een nieuw interview met HipHopDX werd Cube gevraagd naar de meest riskante keuze in zijn carrière en het antwoord was simpel. Ice Cube noemde namelijk over het verlaten van N.W.A. De rapper verliet de groep in december 1989, startte een solocarrière met 1990’s AmeriKKKa’s Most Wanted, en de rest is geschiedenis.

“Het had vanaf daar helemaal mis kunnen gaan: ik had de bergtop bereikt en heb mezelf er vervolgens een beetje van afgegooid. Dat had dus slecht af kunnen lopen, maar het heeft me geleerd mezelf te vertrouwen.”

Ice Cube

De acteur en oprichter van Big 3 (basketbalcompetitie) nam het moment ook om een ​​les te delen die hij heeft geleerd in het proces van solo gaan. Ice Cube gaf aan dat niets de moeite waard is om over te stressen. Volgens hem ben jij de enige die aan het eind van de dag kan bepalen of je tevreden bent over jezelf. 

Eerder deze maand onthulde Cube in In Depth with Graham Bensinger, dat hij en zijn vrienden bijna een klasgenoot hadden vermoord. De klasgenoot zou met een lulverhaal twintig dollar van Ice Cube’s moeder hebben geleend. Cube was witheet en ging verhaal halen bij zijn klasgenoot. De klasgenoot had het geluk aan zijn zijde, want hij was niet thuis. Terugkijkend is Ice Cube blij dat alles zo is gelopen, want niemand zou moeten sterven om 20 dollar. 

Leave a Reply