Skip to main content

JD en 777 kronen nieuw talent in 777 Next Talent finale

13/09/2023
JD Sports x 777Fest

Voor de tweede keer hebben JD en 777 Records de handen ineengeslagen voor de finale van de 777 Next Talent Contest. Het evenement vond plaats in de Supper Club in Amsterdam, waar acht finalisten de strijd aangingen om de prijs van een single release met bijbehorende videoclip onder 777 Records – het label van Frenna – en een beloning van 7.000 euro.

JD x 777 Next Talent contest

JD en 777 Records hebben zich toegewijd aan het ontdekken en ondersteunen van opkomend talent in de muziekindustrie door middel van de 777 Next Talent Contest. Deze samenwerking tussen de twee vooraanstaande merken onderstreept hun inzet om opkomende artiesten van de volgende generatie te stimuleren. Opkomende artiesten konden meedoen door een Tik Tok-video van Frenna te duetten met hun eigen rap. Door de hashtag #JDx777NextTalent te gebruiken en @777recordlabel te taggen, maakten ze kans om deel te nemen aan de 777 Next Talent Contest. 

Verder was het ook mogelijk om audities te doen in een van de pop-up opnamestudio’s in vier verschillende JD-winkels, namelijk Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Antwerpen. Deelnemers die zowel online als offline meededen, hadden kans om een wildcard te winnen voor de finale.

Op 21 augustus werden Trixx, Suzet Lichel, Sidney JR, PBR, Gayito, Marra, RAE en RTHEFAM aangekondigd als finalisten via de sociale media-accounts van 777 Records. Gedurende twee weken werden ze voorbereid op de finale en mogelijk een toekomstige carrière in de muziekindustrie.

Op de avond van 11 september betraden de finalisten, gekleed in JD-outfits, het podium van de Supper Club om hun talent aan het publiek te tonen. Naast optredens van de finalisten werden de aanwezigen getrakteerd op optredens van Delany en Yxng Le, en ontvingen de eerste 50 bezoekers een JD-cadeaubon ter waarde van 77 euro.

Marra grote winnaar

De jury bestond uit Delany en Yxng Le, Top Notch-manager Salima Khatraoui en 777 Records artist developer Vivian Donders. Ook Frenna zelf besliste mee wie de winnaar zou worden. Aan het einde van de avond maakte Frenna samen met host Mahi Khalesi de grote winnaar bekend. Na een spannende tweede ronde tussen RAE en Marra, werd Marra gekroond als winnaar van de 777 Next Talent Contest 2023.

Marra is een 23-jarige artiest uit Den Haag die afkomstig is uit Brazilië, waar hij in een muzikale omgeving opgroeide en al op jonge leeftijd begon met zingen. Met de winst van de contest wil Marra zijn talenten verder ontwikkelen en anderen inspireren, maar hij wil vooral zijn passie voor het maken van muziek delen aan het grotere publiek. Hij zal de kans krijgen om een single en videoclip uit te brengen op 777 Records. Daarnaast ontvangt hij 7.000 euro om verder te investeren in zijn muzikale carrière. 

JD steunt nieuw talent

Dit was de tweede editie van de 777 Next Talent Contest. In 2022 werd rapper B3lly uitgeroepen tot de grote winnaar. Het succes van de 777 Next Talent Contest laat zien dat JD en 777 Records blijven werken aan het ondersteunen en aanmoedigen van opkomend talent. Beide merken kijken uit naar de veelbelovende toekomst van de muziekindustrie en zijn vastbesloten om nieuwe artiesten te helpen hun dromen waar te maken.