Skip to main content

Justin Bieber op remix van Essence: fans reageren boos

13/08/2021
Beeld: IG/ Wizkid

Justin Bieber sprong op de populaire track van Wizkid: Essence. De Afrikaanse artiest Wizkid is al jaren een van de populairste muzikanten binnen het Afro genre. Twitter reageerde direct: “It didn’t need no other body!!!”, een woordspeling op de hook van de track “I don’t need no other body”.

Justin Bieber

Muzikale culturele toe-eigening is niet iets nieuws. Elvis kreeg bijvoorbeeld vrijwel alle credits voor Rock en Roll. Dit terwijl van origine Rock en Roll een muziek genre was, geleid door zwarte muzikanten. Daarnaast is Bieber geen vreemde als het gaat om zingen in talen die hij niet begrijpt. Justin Bieber’s succes in het Spaans, zoals bij de hit Despacito, wordt wederom aangehaald: “This is Despacito all over again”. Dit tweette een van Wizkid’s pissige fans over de remix. Justin Bieber vergat meerder malen tijdens live-optredens zijn tekst in het Spaans. De video’s van Bieber die random Spaanse woorden zingt op de beat gingen viraal. De Essence remix geeft inderdaad een beetje die Despacito energie. Vooral Bieber’s sound klopt gewoon niet in Pidgin English. “Only yu fi hold my body”, gezongen door een witte Canadese jongen, is begrijpelijk cringe-worthy.

Jorja Smith

Helaas is Bieber niet de enige die onder vuur lag voor het binnentreden van de Afrobeats wereld. De Engelse Jorja Smith werd onlangs ook door twitter door het slijk gehaald. Ze Britse maakte een nummer dat ze onder Ama Piano, een Zuid-Afrikaanse muziekstroom, schaarde. Tot groot ontzet van haar achterban en natuurlijk Afrikaanse gatekeepers. “Amapiano world dragging Jorja Smith back to the studio to hire South African producer…”, werd onder andere gezegd. Culturele toe-eigening is een gevoelig onderwerp voor velen. Toch doet de remix van Essence het erg goed en het is pas net gereleaset.

Leave a Reply