Skip to main content

Kempi & Willem, een gouden combinatie

14/03/2022januari 3rd, 2023
Beeld: Vincent van der Waal

Soms heb je van die muzikale combinaties die complementair aan elkaar zijn. Twee artiesten die een bepaalde synergie hebben en elke track samen tot een meesterwerk verheffen. Kempi en Willem zijn zo’n duo.

Beide artiesten hebben een grote staat van dienst in de Nederlandse rapgame. Kempi maakt al anderhalf decennium furore als artiest. In zijn carrière trad hij naar buiten met succesvolle projecten als ‘Rap ’n Borie’, ‘Du Zoon’, ‘Du Evolutie Van ’n N****’ en ‘Rap ’n Glorie’. De Eindhovenaar staat bekend om de emotionele thema’s die hij aansnijdt. De moeilijkheden in zijn leven heeft hij altijd weten te vertalen naar gelaagde en tijdloze muziek.

Willem werd bekend als onderdeel van de legendarische hiphop-act ‘The Opposites’. Daarmee behaalde hij vele successen in de vorm van hitnoteringen en memorabele optredens. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds gesproken over hun Lowlands-optreden in 2013. Na een lange radiostilte bracht Willem in 2018 zijn soloalbum ‘Man In Nood’ uit. Hierin ging hij dieper in op zijn depressieve gevoelens die naar boven kwamen nadat The Opposites uit elkaar gingen.

Afzonderlijk van elkaar staan ze bekend om hun eerlijkheid, unieke stemgeluid en bezieling. Juist deze eigenschappen komen nog beter tot hun recht, wanneer ze de handen ineen slaan. Wij hebben een aantal bijzondere samenwerkingen van Kempi en Willem voor jullie uitgelicht:

Kempi – Ik Wil Nikes (featuring Willem)

Kempi – Hier Ver Vandaan (featuring Willem)

Willem – Voor Altijd (featuring Kempi)

Willem – Apocalypse (featuring Kempi)

Willem – Jonge Ouders (featuring Kempi)