5 dingen die je niet wist over Max Verstappen

dec 13 2021, 18:23 LIFE
1358789166
Nadat we eerder dit jaar op ons bek gingen op het EK-voetbal, leek het bijna alsof we weer een zure nederlaag op een groot internationaal sport toernooi zouden moeten slikken. Toch deed Max Verstappen iets wat hij zelf niet eens verwachte en haalde hij tijdens de laatste ronde toch nog zijn tegenstander in, waardoor hij officieel wereldkampioen Formule 1 is. De race heeft iedereen wel gezien en dat hij wereldkampioen is weet iedereen nu wel; dit zijn vijf dingen die je NIET wist over "onze" Max.

Hij is geboren en getogen in België

christian wiediger cuf4ssxy ka unsplash
Voor veel nieuwe fans is dit misschien al een opmerkelijk feitje: hij is eigenlijk officieel een Belg! Hoewel zijn vader Nederlands is en zijn moeder Belgisch, heeft hij tot zijn achttiende alleen een Belgische ID gehad. Geen zorgen, gelukkig heeft hij zichzelf altijd meer Nederlands gevoeld dan Belgisch.

Ook zijn vriendin heeft roots in de sport

Na de ontknoping van het wereldkampioenschap vroegen veel mensen zich af wie zijn vriendin was. De beeldschone Kelly Piquet is namelijk een Braziliaans-Nederlandse model. Ze houdt zich vooral bezig met internationaal modellenwerk, net als haar moeder Sylvia Tamsma. Haar vader is echter een bekende voor de echte Formule 1 fans; het is namelijk de Braziliaanse legende, Nelson Piquet.

Hij had geen rijbewijs toen hij begon met rijden

Zoals veel mensen weten, is Max Verstappen letterlijk geboren om te rijden. Zijn vader, Jos Verstappen, was namelijk al een F1-coureur die Max vanaf jongs af aan aan het pushen was om te excelleren. Toen hij zestien werd, tekende hij bij het ToroRosso (nu bekend als AlphaTauri) team. Zijn officiële F1-debuut was een jaar later, op zijn zeventiende. Zelfs hier had hij nog geen rijbewijs. "Mijn rij-instructeur was heel streng, maar dat was ook goed", vertelde Max. Er is zelfs een regel vernoemd naar hem; vanaf heden moeten coureurs 18 jaar of ouder zijn. Dit heet de 'Verstappen Rule'.

Hij behoort tot de beste FIFA spelers ter wereld

jeshoots com ecktzgjc iu unsplash
Het lijkt een beetje surrealistisch voor een topsporter als Verstappen om naast het trainen de tijd te vinden om tot de top 100 FIFA-spelers te horen. Het is echter keiharde realiteit - onder de naam 'crgboy007' stond hij in 2019 op nummer 21 van de wereld op het populaire voetbalspel. Volgens de Red Bull Racing Boss speelt hij zelfs tijdens de GP-weekenden makkelijk 14 uur FIFA.

Hij moest ooit zijn foto googlen om ergens binnen te komen

Geloof het of niet, maar zelfs Max Verstappen moest in 2018 tijdens een race in Singapore zichzelf Googlen om te laten zien dat hij het was. Hij was zijn pas vergeten en de beveiliging geloofde het niet. "Ik was mijn pas vergeten en moest mezelf toen Googlen om te laten zien dat hij het was. "Jongens, ik ben de chauffeur! Ik moet racen.", zei Max. "

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21