Bijna 200 gewonden bij bosbranden in Turkije

jul 30 2021, 21:27 LIFE
meric dagli urnkbwncely unsplash
Door bosbranden in het zuiden van Turkije, zijn vier mensen overleden en ruim 180 mensen gewond geraakt. In de toeristische gebieden langs de mediterrane kust schoten duizenden brandweerlieden te hulp. Een hotel in de toeristenstad Bodrum werd ontruimd. Hulpdiensten redden tien mensen die vastzaten op een boot, omringd door brandend bos.
tukye
Beeld: Twitter/@zrnyldrm

Bosbranden Turkije

Wat de bosbranden in Turkije veroorzaakte, is nog niet bekend. Omdat in Antalya op vier plekken tegelijkertijd brand uitbrak, vermoeden autoriteiten brandstichting. In eerste instantie waren de branden in vrij dunbevolkte gebieden. Gedurende de dag verspreidden ze zich naar de toeristische badplaatsen met veel hotels en resorts. De hoge temperaturen en veel wind wakkerden het vuur aan, waardoor het ook sneller verspreid raakte.
Dat het loeiheet is in Turkije is een understatement. Momenteel loopt de temperatuur in Bodrum 's middags op tot wel 37°. De laatste jaren is Turkije niet het enige land dat met verwoestende bosbranden te maken heeft. In de Verenigde Staten en in Australië zijn hele gebieden weggevaagd. Diersoorten raken uitgestorven en veel mensen verliezen hun huis, worden ziek of nog veel erger. Veel experts stellen dat deze bosbranden onlosmakelijk verbonden zijn met klimaatverandering. Momenteel zijn er nog steeds tientallen branden in Turkije, maar volgens de Turkse regering is het merendeel onder controle.
fire2
Beeld: Twitter/@zrnyldrm

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21