GTA VI: alles wat we tot nu toe weten

dec 05 2023, 12:59 Top stories
ta6 1701733266478 1
Vannacht is eindelijk de trailer van GTA 6 uitgekomen! De trailer verscheen eerder online omdat deze op Twitter gelekt was. De game speelt zich af in Vice City, de iconische stad onder de GTA-liefhebbers. In GTA 6 zullen zowel een mannelijke als vrouwelijke hoofdrolspeler aanwezig zijn.
We moeten wel even wachten tot de release, want de game komt pas in 2025 uit op PlayStation 5, Xbox Series X en S. Een pc-versie is nog niet genoemd.
We zetten een aantal feitjes over GTA VI die we tot nu toe weten op een rijtje.
Bonnie & Clyde
Het wordt een Bonnie & Clyde-verhaal, met in de hoofdrol Jason & Lucia. Lucia is hiermee de eerste vrouwelijke hoofdrolspeler in het spel. Net als in GTA V kun je schakelen tussen de hoofdrolspelers.
Vice City is terug
Het verhaal zal zich afspelen in de staat Leonida Man, wat een verwijzing is naar Florida. “Leonida Man” is te zien in een nieuwsbericht in de trailer, afgeleid van de bekende term “Florida Man”. De welbekende Vice City (Miami) zal een van de vele steden zijn die ze naar de GTA-wereld brengen.
vlcsnap 2023 12 04 18h12m26s941
Social Media
Social media zal een grote rol spelen in het spel. De technologie is sinds GTA V natuurlijk flink veranderd, en social media speelt tegenwoordig een nog grotere rol in ons leven. In de trailer zien we een TikTok-achtige app.
Stripclubs
Stripclubs komen terug. Natuurlijk is GTA geen GTA zonder stripclubs. In de trailer is zelfs te zien dat mensen flessen drank halen.
Meer voertuigen
In de game zitten er meer voertuigen in dan ooit. Zo zagen we quads, hovercrafts, helikopters, yachten, monster trucks en natuurlijk allerlei soorten auto’s. Verder zullen duurdere, moderne auto's moeilijker worden om te stelen, vanwege de verbeterde bescherming van de auto.
Ook meer dieren
Ook zullen er dieren rondlopen. Net als in Red Dead Redemption 2 zullen er veel wilde dieren te zien zijn. Florida heeft veel flora & fauna, wat betekent dat er veel bloemen, planten en dieren zullen zijn. In de trailer zagen we al onder andere honden, flamingo’s en krokodillen.
vlcsnap 2023 12 04 18h24m24s881

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55