Deze iOS 15 iPhone hacks gaan je leven veranderen

nov 12 2021, 12:42 LIFE
szabo viktor tsbcvd1ybzo unsplash
Na 13 jaar iPhone is het geen nieuwtje meer en dat geldt ook voor de meeste iPhone-hacks die je ongetwijfeld al kent. Zo weet je waarschijnlijk al dat je je achtergrond-apps moet afsluiten voor snellere prestaties, of dat je je iPhone in de vliegtuigmodus kunt zetten om hem (iets) sneller op te laden.
Hier is iets waar je misschien nog niet aan gedacht hebt: elke nieuwe update van het besturingssysteem brengt nieuwe, verborgen trucs met zich mee. Zo introduceerde Apple afgelopen september zijn geüpgradede softwarepakket: iOS 15.
Daarbij kwamen een hele reeks upgrades, waaronder natuurlijk ook de snelste en krachtigste iPhone zelf. Voor eigenaren van deze nieuwe iPhone en oudere uitvoeringen van de iPhone (hier staan ze op een rijtje) delen we twee iPhone-hacks die je direct kunt inzetten voor een betere ervaring.

iOS 15 Phone Hacks

Sneller met één hand typen
Apple liep bijna een decennium achter bij het inschakelen van deze functie, aangezien Android-gebruikers al lang de mogelijkheid hebben, maar beter laat dan nooit. Door te vegen met QuickPath kun je met je vinger over de letters schuiven (swipen) van wat je ook probeert te zeggen, in plaats van te tikken.
Het is veel sneller en, in sommige gevallen met minder spel- en tikfouten. Zelfs als je met je vinger niet direct alle juiste letters aanraakt, wordt het juiste woord vaak geselecteerd (vergelijkbaar met de gebruikelijke autocorrectie). QuickPath is standaard ingeschakeld wanneer je tenminste iOS 13 downloadt. Om deze functionaliteit uit te schakelen, ga je naar ‘Instellingen’, klik je op ‘Algemeen’ en navigeer je naar toetsenbord en zoek je naar ‘Schuif om te typen’.
Koppel twee sets AirPods aan één iPhone
Er is iets romantisch aan het delen van een van je AirPods met iemand zodat jullie allebei hetzelfde nummer kunnen luisteren. Het is echter minder romantisch om die met vieze oorsmeer besmeerde AirPods in je eigen oren te stoppen. Vandaar de volgende in onze twee geniale iPhone hacks. Als dat bekend klinkt, kun je je vrienden namelijk vragen om hun eigen vettige AirPods gewoon aan je apparaat te koppelen, zodat jullie samen naar jullie favoriete muziek kunnen luisteren.
Dit werkt trouwens ook met draadloze Beats-koptelefoons. Je hebt het zo gefixt: verbind je AirPods met je iPhone. Tik vervolgens op het AirPlay-pictogram in het ‘Control Center’ of vanuit je vergrendelingsscherm. Klik dan op ‘Deel audio’ en houd de AirPods- of Beats-koptelefoon van je vriend in de buurt van je apparaat. Zorg wel dat je de AirPods bewaart in hun hoesje, maar met het deksel open, zet alle anderen pods in de koppelingsmodus. Wanneer de koptelefoon van je vriend op het scherm verschijnt, tik je op ‘Audio delen’. Zo luister je samen albums van afgelopen jaar die je niet gemist mag hebben.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10