Dit is hoe jij je beeldscherm moet schoonmaken

sep 18 2023, 17:12 LIFE
erik mclean gya5dr6xldi unsplash
Je kent het wel, vette vingerafdrukken en veel stof op het scherm van je laptop. Het nadeel van veel laptop beeldschermen is dat het niet weg te halen is met een keukenrol en wat water. Lees verder om te weten hoe jij jouw beeldscherm weer kan schoonmaken.
Voordat je begint is het wel belangrijk om te weten wat je sowieso niet moet doen. Maak je beeldscherm nooit schoon met middelen zoals allesreiniger, desinfecteermiddel, oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen waar waterstofperoxide inzit. Anders kan je je laptop beter meteen weggooien in plaats van schoonmaken.

Zorg ervoor dat je je laptop uitzet en alle snoeren verwijdert

Op een zwart beeldscherm zie je beter waar al het stof en vingerafdrukken zitten. Daarnaast is het ook veiliger om je scherm uit te zetten, zo is er geen kans op bijvoorbeeld een elektrische shock.

Pak een zachte, pluisvrije doek en verwijder het stof van het beeldscherm

Gebruik een droge microvezel doek om stof van je scherm te vegen. Een microvezel doek wordt statisch, waardoor het stof op de doek blijft, en niet door de kamer vliegt.
aleksi tappura mcg0zgd7bgu unsplash

Klop het doek uit een maak deze vochtig met water of beeldscherm reiniger

Eindelijk tijd om die vingerafdrukken van je scherm te vegen. Spuit beeldschermreiniger op het doek, of maak het doek vochtig met wat water. Belangrijk is dat je het beeldscherm horizontaal schoonmaakt, alsof je zwaait, zodat er geen strepen achterblijven op je scherm.

Maak het beeldscherm droog met een droge, zachte, pluisvrije doek.

Gebruik hiervoor een andere doek voor het beste resultaat. Zo voorkom je vlekken en opdrogend reinigingsmiddel of water, anders kan je weer opnieuw beginnen. Controleer voordat je je laptop weer aanzet of alles droog en schoon is.
Let op dat je na het volgen van deze stappen niet verblind raakt van je scherm, want die shinet weer alsof je je laptop net uit de doos hebt gehaald.
Voor meer tips kun je terecht bij de experts van Happy Clean.
Meer te weten komen over alles omtrent mode, lifestyle en muziek? Check dan onze homepagina.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55