Docutip van de week: Belly of the Beast Cuba

aug 31 2021, 22:00 LIFE
bellybeast1
De editors van Complex delen elke week een van hun favoriete documentaires. 'Deze week: Belly of the Beast Cuba'.
Op het eiland Cuba is al decennia sprake van voedselschaarste. De wereldwijde pandemie heeft het zo verergerd dat mensen uren in de rij staan voor boodschappen. Hongersnood en economische wanhoop namen zo snel toe, dat Cubanen in grote getallen de straat op gingen om te protesteren. De protestanten vroegen aandacht voor hun lijden. Over wie de verantwoordelijkheid draagt voor dit lijden, zijn de meningen verdeeld. Enerzijds zijn er mensen die denken dat het communistisch regime de bron is van onvrede. Anderzijds is er ook een grote groep mensen die de lang bestaande handelsblokkade: het Amerikaans embargo, verantwoordelijk stelt.
In de driedelige YouTube serie 'Belly of the Beast Cuba', vertelt Liz over het Amerikaanse handelsembargo en de gevolgen daarvan. De eerste aflevering gaat over de geschiedenis van het embargo, tot en met de regering van voormalig president Donald Trump. Liz vertelt in de tweede aflevering over de gevolgen van de coronapandemie en hoe de gevolgen in Amerika de Cubaanse economie hebben beïnvloed. In de laatste aflevering legt ze uit waarom medische missies Cuba's grootste bron van inkomsten zijn en wat er volgens de documentairemakers nodig is om de mensen van Cuba te helpen. Bekijk de eerste aflevering van 'Belly of the Beast Cuba' hieronder.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21