Harvey Weinstein probeert bewijsmateriaal privé te houden

aug 01 2021, 21:52 LIFE
Filmproducent Weinstein is door zeker tachtig vrouwen beschuldigd van verkrachting, intimidatie en seksueel misbruik, nadat Amerikaanse journalisten het jarenlange misbruik van de machtige Hollywood-producent blootlegden. De advocaten van Harvey Weinstein hebben de rechter in Los Angeles verzocht bewijsmateriaal en verslagen met betrekking tot zijn zaak, niet openbaar te maken. Volgens de advocaten wordt de jury beïnvloed door gelekte documentatie en alle media aandacht.
“Vanaf het moment dat beschuldigingen werden geuit tegen de heer Weinstein, voordat er ooit een aanklacht werd ingediend in New York of Californië, heeft het mediacircus rond de zaak ervoor gezorgd dat de naam van de heer Weinstein vrijwel synoniem werd met wangedrag en misbruik”, luidt het verzoek van het juridische team. Daarnaast valt er in het verzoek te lezen dat de documentatie 'uiterst persoonlijke en intieme details'over de medische en psychologische geschiedenis van de voormalige filmproducent bevat. 'Zelfs intieme details over zijn fysieke toestand en lichaamsdelen', stellen de advocaten. Tot de dag van vandaag blijft Harvey Weinstein alle aantijgingen ontkennen. In totaal hangt er een celstraf van 140 jaar in Californië boven het hoofd van de filmproducent.
In New York zit Harvey Weinstein al een straf van 23 jaar uit voor de eerdergenoemde daden. Hier wordt hoogstwaarschijnlijk ook nog wat aan toegevoegd. Na de rechtszaak in New York is Weinstein namelijk uitgeleverd aan Californië, voor een volgende strafrechtelijke procedure. Het juridische team van Weinstein heeft nog geprobeerd om de uitlevering tegen te houden. Zij vonden dat de 69-jarige Weinstein in New York moest blijven omdat hij door zijn verslechterde gezondheid niet zou kunnen reizen. Een rechter veegde dat argument van tafel. Weinstein ontkent ook hier alle beschuldigingen voor nog eens vijf vermeende gevallen van aanranding en verkrachting.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55