In gesprek met Guillaume over de nieuwste BACARDI x FILLING PIECES capsule collectie

nov 18 2023, 15:02 LIFE
extra by daeloshots 9
Dit jaar lanceerden BACARDÍ en Filling Pieces hun gezamenlijke capsule collectie. Daarom spraken we de oprichter van Filling Pieces, Guillaume Philibert over de gloednieuwe samenwerking. Samen hebben ze een speciale collectie gemaakt die niet alleen over mode gaat, maar ook over jezelf zijn, creativiteit en plezier hebben. Dit hebben zij gevierd door gedurende 5 dagen een feest te organiseren en te hosten in de FP-winkel, met iedere dag een andere line-up en genre. In dit interview vertelt Guillaume over de belangrijkste waarden, gedeelde ideeën en de details die deze samenwerking bijzonder maken.
Hoe zou je de kern van deze samenwerking tussen BACARDÍ en Filling Pieces omschrijven?
"De kern van deze samenwerking draait om het creëren van verschillende high-energy momenten waarbij de merkwaarden van beide bedrijven op optimale wijze worden beleefd en gevierd. We hebben samen momenten van zelfexpressie weten te creëren en mensen aangemoedigd om zichzelf te zijn en zich prettig te voelen."
Wat spreekt je het meest aan in deze samenwerking?
"Wat mij het meest aanspreekt in deze samenwerking is de combinatie van producten en campagnes, waarbij verschillende communities samenkomen en wij de sterke punten van beide merken hebben weten te benadrukken. Wij hebben bij Filling Pieces met meerdere merken mogen samenwerken in het verleden, waarbij de focus vooral lag op het product. Dat geval was het hier een meerdelige campagne met verschillende hoogtepunten om een breder publiek aan te spreken en de kernwaarden van beide merken naar voren te brengen."
Waar bestaat de collectie uit en hoe zou jij de stukken uit de collectie omschrijven?
"De BACARDÍ x Filling Pieces collectie bestaat uit bovenkleding, hoodies, T-shirts, cardigan-sweaters, shirts en sneakers. We hebben bestaande Filling Pieces silhouetten als basis gebruikt en de kleurenpaletten van BACARDÍ geïntegreerd om het merk visueel tot uiting te brengen en de associatie met BACARDÍ producten te versterken. Dit was een afwijking van onze normale aanpak. Mijn persoonlijke favoriet is het leren jack, vanwege het tijdsintensieve creatieproces en het vakmanschap dat in zowel het jack als het BACARDÍ-logo is gestoken. In mijn optiek is het een zeer doordacht jack waarin het merk op een geraffineerde manier tot uiting komt."
Welke gedeelde waarden zie jij tussen BACARDÍ en Filling Pieces?
"Zowel wij als BACARDÍ staan voor individualiteit, creativiteit en ambitie. We geloven in het omarmen van onze unieke verschillen en zien die juist als een verbindende factor. We willen mensen de kracht geven om hun eigen stijl en identiteit te laten zien en te omarmen en dat is iets wat we samen met BACARDÍ hebben gerealiseerd in deze samenwerking. Het voelde echt alsof we vanaf dag één als familie samenwerkten en dat is een belangrijke pijler voor BACARDÍ als familiebedrijf."
Hoe zou je het belang van muziek in deze samenwerking beschrijven?
"Muziek speelt een cruciale rol in deze samenwerking. Tijdens het ontwerpproces stond muziek niet op de voorgrond, maar we wilden wel iets creëren dat op muziek gebaseerd is, aangezien muziek tijdens ADE een centrale rol speelt. Om die reden hebben we artiest, DJ en producer Jarreau als BACARDI-ambassadeur betrokken en hem samen met danseres en DJ Trisha Agia het gezicht van de campagne gemaakt. We hebben de samenwerking geïntroduceerd tijdens Lowlands, een van de meest muzikale evenementen van het jaar en muziek was niet alleen belangrijk, maar ook een verbindende factor. Muziek heeft de kracht om mensen en dingen samen te brengen."
ade by daeloshots 63
Als je de essentie van deze samenwerking moet vertalen naar een persona, hoe zou je deze persoon omschrijven?
"Het is onmogelijk om dit samen te vatten in één persona, omdat we juist verschillende mensen wilden aanspreken. Deze samenwerking moest een brug slaan tussen diverse individuen en disciplines en mensen laten kennismaken met het gemeenschappelijke gevoel dat we delen. Bovendien wilden we dat deze samenwerking een afspiegeling zou zijn van de maatschappij waarin we leven, en dat is niet te vatten in één enkele entiteit. Als ik deze entiteit zou moeten beschrijven, zou ik een chameleon als voorbeeld nemen, omdat het zich kan aanpassen aan verschillende situaties en omgevingen."
Wat betekent de 'Do What Moves You’-campagne voor jou persoonlijk?
"Naast het feit dat ik enthousiast ben over het feit dat we mensen letterlijk en figuurlijk in beweging hebben gebracht tijdens de campagne, is het voor mij persoonlijk van belang dat ik dingen onderneem die me mentaal in beweging zetten en mijn houding en gemoedstoestand veranderen. Ik streef ernaar dingen te doen waar ik voldoening en geluk uit haal."
Hoe benadrukt deze samenwerking het belang van authenticiteit en zelfexpressie voor beide merken?
"Het belang van authenticiteit en zelfexpressie wordt benadrukt door het feit dat we onze gemeenschappelijke waarden delen en deze in de samenwerking tot uiting brengen. Het gaat erom trouw te blijven aan wie we zijn als merken en dit op een creatieve manier te uiten."
Waarom werd de samenwerking tussen BACARDÍ en Filling Pieces gelanceerd tijdens Lowlands?
"We wilden een langdurige samenwerking aangaan en een momentum creëren. Lowlands was het ideale moment om de samenwerking af te trappen, aangezien het een van de belangrijkste evenementen is voor BACARDÍ en omdat dit festival een perfecte visualisatie biedt van waar de 'Do What Moves You'-slogan voor staat. Het is een grootschalig muzikaal en creatief evenement waar zowel grote als kleine, commerciële en niche acts hun doelgroepen bereiken en aan elkaar voorstellen. Het festival straalt een gevoel van samenhorigheid uit en biedt een breed scala aan verschillende muziekgenres. Het was dus de perfecte gelegenheid om onze gemeenschappen samen te brengen en de samenwerking te ‘soft launchen’."
Wat voor impact zal deze samenwerking hebben op streetwear?
'In alle eerlijkheid denk ik niet dat deze samenwerking een grote impact zal hebben op streetwear. Toch hebben we als merken een bijdrage geleverd aan een positieve verandering en verschillende mensen weten te bereiken met uiteenlopende denkwijzen, muzieksmaken en kledingstijlen, terwijl we mode en muziek hebben samengebracht onder het genot van een drankje."
bacardi x filling pieces day 1 dsc 1269
Hoe zien jullie de toekomst van dergelijke merk samenwerkingen in de wereld van muziek en mode?
"Voor kleine lokale merken is het niet altijd mogelijk of gemakkelijk om samen te werken met grote multinationals zoals BACARDÍ. We hopen dat dit nog meer deuren opent voor andere kleine merken om soortgelijke cultureel relevante campagnes op te zetten en dat grote bedrijven meer bereid zullen zijn dit soort initiatieven te ondersteunen en aan te gaan."
Wat was jouw favoriete moment binnen deze campagne?
"Mag ik er toch meer dan één kiezen? Als ondernemer is succes iets wat me drijft, dus voor mij was het eerste uur nadat we live gingen en merkten dat de collectie goed verkocht, een prachtig moment en niet eens zozeer de verkoop maar het feit dat mensen je product dus ook echt snappen en leuk vinden. Een ander hoogtepunt was natuurlijk toen Diplo als verrassing kwam draaien. Het was geweldig om zo'n internationale topartiest in onze bescheiden winkel te zien optreden en de gezichten van onze gasten te zien oplichten van enthousiasme."
Wat was jouw favoriete drankje tijdens ADE en eigenlijk dit jaar?
"Tijdens de zomer en ADE was mijn favoriete drankje absoluut de Caribbean Daiquiri. Maar nu, nu het veel eerder donker is, ben ik helemaal weg van de BACARDÍ Old Cuban. Het is een soort twist op een Old Fashioned, wat ze een 'Ocho Fashion' noemen, met de 8 jaar gerijpte rum Ocho. Het is de perfecte keuze om de avonden gezellig en warm door te komen."
bacardi x filling pieces day 1 dsc 1438

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21