Jay-Z en Roc Nation investeren in digitaal sportplatform Fanatics met een waarde van € 15 miljard

aug 12 2021, 19:00 LIFE
Na de investering in Landis Technologies heeft Jay-Z niet lang stilgezeten. Jay-Z en Roc Nation hebben nu geïnvesteerd in Fanatics, de organisatie van Michael Rubin die wordt gewaardeerd op maar liefst € 15 miljard. De investering volgt na de geplande transformatie van e-commerce bedrijf Fanatics naar een digitaal sportplatform.
Fanatics, dat in de eerste plaats een verkoper van sportartikelen is, is van plan de nieuwe financiering te gebruiken om verder uit te breiden. De laatste financieringsronde stuwde de waardering van Fanatics van € 10,9 miljard naar € 15 miljard. Dit dankzij investeringen van Jay, Roc Nation, de MLB en SoftBank. De uitbreiding moet er in eerste instantie voor zorgen dat Fanatics kan meedoen met de competitieve, maar groeiende sector voor sportweddenschappen. Naast de sportweddenschappen zal er een focus zijn op media, gaming en NFT’s. Met deze enorme visie kwam er een meer geïntegreerd bedrijf achter Fanatics, waarbij Rubin van uitvoerend voorzitter naar CEO ging.
Naast slimme investeringen had Jay-Z onlangs nog een andere reden om feest te vieren. Afgelopen zondag werd Watch The Throne, zijn legendarische samenwerkingsalbum met Kanye West, tien jaar. Complex US sprak onlangs met filmmaker Robert Lopuski, die een iconische documentaire achter de schermen van het opnameproces van het album filmde.

'Er gaat een deur open en in de woonkamer hoor ik Jay een couplet in een microfoon dreunen. Het is superstil, omdat hij aan het opnemen is. Ik ga heel voorzichtig de ruimte binnen en iedereen is daar stil terwijl Jay een couplet voor het album opneemt. Het was een van die surrealistische momenten. Je hoort en voelt allebei de kracht van iemand die hier gewoon goed in is en dat doet in een heel intieme ruimte.'

Robert Lopuski

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21