Laten we deze feestdagen minder wensen en meer bedanken 

dec 16 2022, 18:36 LIFE
40166176 bsr agency
De feestdagen staan weer voor de deur en we weten wat dat betekent: kopen, kopen en nog eens kopen. Dit is het eerste jaar dat we de kerst weer kunnen vieren zonder restricties en dat belooft veel goeds. Alle merken hebben op tijd hun holidaycollecties gedropt, zodat wij de mooiste en duurste items toe kunnen voegen aan onze verlanglijst. Maar is dat nu nog steeds the way to go?

Minder wensen, meer bedanken 

Er is een extra dimensie toevoegd aan de kou, met ijzel en sneeuw. Dit wil zeggen dat ik de Timberland laarzen die al het hele jaar op mijn verlanglijst staan, niet alleen heel graag wil, maar ook nodig heb. Aangezien het koud is, zullen we weer veel meer thuiszitten, dus wellicht is die PlayStation 5 dit jaar toch niet zo’n gek idee. Complex maakte een selectie van de meest gehypete kerstcadeaus en ik wil alles op het lijstje. Van de babyroze New Balances tot de Air Jordan 3 Retro’s. De skincare producten van Kitch en de holidaycollectie van Guess. De maatschappij is weer open. We kunnen allemaal weer money maken, dus waarom zouden we dan ook niet money spenden? We kopen eten, nieuwe outfits en bergen met cadeautjes. De lijst is oneindig. De een wil Ugg slippers, de ander wil een PlayStation 5. Elk jaar zijn we meer bezig met welke materiële bezittingen we toe moeten voegen aan onze collecties, in plaats van stil te staan bij wat we al hebben. Dit jaar lijkt mij echter het perfecte moment om het roer omgooien. Zoals J. Cole rapt in ‘Love Yourz’:
Always gon' be a bigger house somewhere, but feel me
'Long as the people in that *** love you dearly
Always gon' be a whip that's better than the one you got
Always gon' be some clothes that's fresher than the one's you rock
But you ain't never gon' be happy 'til you love yours
Door een video van Make A Wish, realiseerde ik me hoeveel ik al heb en hoeveel mensen een cadeau willen dat niet verkrijgbaar is in de winkel. Denk aan kinderen die ziek zijn, kinderen die de feestdagen niet met hun ouders kunnen spenderen, de kinderen die eigenlijk niets hebben aan een pakje onder de boom. De feestdagen gaan over samenkomen, samen zijn, samen leven. Dat geldt niet alleen voor onze familie, maar voor iedereen waarmee we samen leven in deze maatschappij. Laten we deze kerst dan ook stilstaan bij de mensen die de feestdagen alleen moeten spenderen, de mensen die zich geen gigantisch kerstdiner kunnen veroorloven en de mensen wiens cadeautje niet te koop is in de winkel. De mensen die enkel gezondheid en veiligheid willen, bijvoorbeeld.
Laten we deze kerst een voorbeeld nemen aan Ice Spice die kalkoenen uitdeelt in de hood voor Thanksgiving. Een voorbeeld nemen aan Boef die de Intertoys leegkoopt om kinderen uit asielzoekerscentra Sinterklaas cadeaus te geven. Aan Gunna die 750 families in Atlanta een cadeaubon van 150 dollar gaf voor Walmart tijdens de kerst. Dus wanneer je de Douglas weer leeg aan het kopen bent en thuis je pakjes onder de boom legt, neem dan even een moment om stil te staan bij alles wat je hebt, dat je niet net hebt gekocht. En neem meteen ook even een moment om stil te staan bij een ander.
Wil jij ook een ander helpen deze kerst? Via deze link kan je doneren aan de stichting Make A Wish, zodat zij de kinderen kunnen helpen wiens cadeautje niet onder de boom kan. Fijne kerst!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21