Laten we deze feestdagen minder wensen en meer bedanken 

dec 16 2022, 18:36 LIFE
40166176 bsr agency
De feestdagen staan weer voor de deur en we weten wat dat betekent: kopen, kopen en nog eens kopen. Dit is het eerste jaar dat we de kerst weer kunnen vieren zonder restricties en dat belooft veel goeds. Alle merken hebben op tijd hun holidaycollecties gedropt, zodat wij de mooiste en duurste items toe kunnen voegen aan onze verlanglijst. Maar is dat nu nog steeds the way to go?

Minder wensen, meer bedanken 

Er is een extra dimensie toevoegd aan de kou, met ijzel en sneeuw. Dit wil zeggen dat ik de Timberland laarzen die al het hele jaar op mijn verlanglijst staan, niet alleen heel graag wil, maar ook nodig heb. Aangezien het koud is, zullen we weer veel meer thuiszitten, dus wellicht is die PlayStation 5 dit jaar toch niet zo’n gek idee. Complex maakte een selectie van de meest gehypete kerstcadeaus en ik wil alles op het lijstje. Van de babyroze New Balances tot de Air Jordan 3 Retro’s. De skincare producten van Kitch en de holidaycollectie van Guess. De maatschappij is weer open. We kunnen allemaal weer money maken, dus waarom zouden we dan ook niet money spenden? We kopen eten, nieuwe outfits en bergen met cadeautjes. De lijst is oneindig. De een wil Ugg slippers, de ander wil een PlayStation 5. Elk jaar zijn we meer bezig met welke materiële bezittingen we toe moeten voegen aan onze collecties, in plaats van stil te staan bij wat we al hebben. Dit jaar lijkt mij echter het perfecte moment om het roer omgooien. Zoals J. Cole rapt in ‘Love Yourz’:
Always gon' be a bigger house somewhere, but feel me
'Long as the people in that *** love you dearly
Always gon' be a whip that's better than the one you got
Always gon' be some clothes that's fresher than the one's you rock
But you ain't never gon' be happy 'til you love yours
Door een video van Make A Wish, realiseerde ik me hoeveel ik al heb en hoeveel mensen een cadeau willen dat niet verkrijgbaar is in de winkel. Denk aan kinderen die ziek zijn, kinderen die de feestdagen niet met hun ouders kunnen spenderen, de kinderen die eigenlijk niets hebben aan een pakje onder de boom. De feestdagen gaan over samenkomen, samen zijn, samen leven. Dat geldt niet alleen voor onze familie, maar voor iedereen waarmee we samen leven in deze maatschappij. Laten we deze kerst dan ook stilstaan bij de mensen die de feestdagen alleen moeten spenderen, de mensen die zich geen gigantisch kerstdiner kunnen veroorloven en de mensen wiens cadeautje niet te koop is in de winkel. De mensen die enkel gezondheid en veiligheid willen, bijvoorbeeld.
Laten we deze kerst een voorbeeld nemen aan Ice Spice die kalkoenen uitdeelt in de hood voor Thanksgiving. Een voorbeeld nemen aan Boef die de Intertoys leegkoopt om kinderen uit asielzoekerscentra Sinterklaas cadeaus te geven. Aan Gunna die 750 families in Atlanta een cadeaubon van 150 dollar gaf voor Walmart tijdens de kerst. Dus wanneer je de Douglas weer leeg aan het kopen bent en thuis je pakjes onder de boom legt, neem dan even een moment om stil te staan bij alles wat je hebt, dat je niet net hebt gekocht. En neem meteen ook even een moment om stil te staan bij een ander.
Wil jij ook een ander helpen deze kerst? Via deze link kan je doneren aan de stichting Make A Wish, zodat zij de kinderen kunnen helpen wiens cadeautje niet onder de boom kan. Fijne kerst!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00