Lil Wayne vertelt over geestelijke gezondheid en zelfmoordpoging

aug 16 2021, 11:26 LIFE
34580768043 d65968aea8 o
Lil Wayne heeft het ‘ongeluk’ waarbij hij is geschoten nooit onder stoelen of banken gestoken. Het is een situatie waar hij in de loop der jaren in meerdere interviews en meerdere nummers over heeft gesproken. Hij had zichzelf als kind in de borst geschoten. Lange tijd in zijn carrière vertelde hij het verhaal dat hij met een pistool aan het rommelen was, terwijl hij een Biggie-video bekeek en zichzelf per ongeluk neerschoot.
Op het nummer London Roads van het project 'FWA' en Solange's Mad rapt Lil Wayne dat hij in het verleden zelfmoord probeerde te plegen. Wat een eye-opener was en de eerste keer dat hij toegaf dat het ongeluk een zelfmoordpoging was. Op het album 'Tha Carter V' Let It All Work Out onthulde hij er nog meer over, zoals het feit dat hij eerst het pistool tegen zijn hoofd zette.
Lil Wayne heeft in het verleden op verschillende manieren over zijn geestelijke gezondheid gesproken. In een nieuw interview met Emmanuel Acho heeft Wayne het gedetailleerder over de zelfmoordpoging op twaalfjarige leeftijd. Een groot deel van de sit-down is gewijd aan de geestelijke gezondheidsproblemen van Wayne. Lil Wayne vertelde dat zijn moeder erachter kwam dat hij loog over het hebben van een halve schooldag. Een waarschuwing volgde vanuit de tante van Lil Wayne. Wayne’s moeder stond op het op het punt zijn notitieboekje met rapteksten weg te gooien, wat Wayne niet aankon.

'B.I.G was bezig op tv. Ik kijk in de spiegel, dus je kon door de spiegel kijken en de televisie stond achter me. Dus ik keek naar de video via de spiegel. One More Chance stond op. Dus ik was aan het kijken en dacht: 'Weet je wat?' Ik dacht dat ik mezelf moest motiveren door mezelf te gek maken, maar merkte dat ik dat niet nodig had. Dat is wat mij bang maakte. Toen ik de trekker overhaalde wist ik dat ik een psychisch probleem had.”

Lil Wayne

Lil Wayne onthult dat hij in een schreeuw om hulp de politie heeft gebeld en zichzelf in de borst schoot. Het incident heeft vervolgens de dynamiek tussen Lil Wayne en zijn moeder volledig veranderd. Tijdens het gesprek sprak hij ook over geestelijke gezondheidsproblemen ondanks zijn sterrenstatus, hoe ze veranderden naarmate hij ouder werd, het helpen van mensen met muziek, gelukkig is met waar hij nu is, gebed en meer. Je kunt het gesprek hieronder bekijken.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21