Makers van South Park tekenen deal voor 900 miljoen

aug 06 2021, 15:02 LIFE
De makers van South park hebben een deal getekend met mediaconglomeraat ViacomCBS inc. In totaal gaat het om 900 miljoen over zes jaar, één van de grootste tv-deals aller tijden.
Sout Park bestaat al langer dan 24 jaar, dat maakt het een van de langstlopende series ooit. Toen Parker en Stone voor het eerst South Park maakten, waren ze nerveus dat niemand zou kijken. Maar de show die in 1997 debuteerde, was meteen een hit en trok miljoenen kijkers. Tegen het derde seizoen kregen ze geen aantekeningen meer vanuit het netwerk over hoe ze het konden verbeteren. Trey Parker en Matt Stone zullen het geld van de nieuwe deal gebruiken om nieuwe afleveringen van South Park te maken voor Viacom. Ook worden er spin-off films gemaakt voor de streamingdienst Paramount +. Het eerste project onder de nieuwe deal zal een film zijn die zich afspeelt in de wereld van South Park. De film zal voor het einde van dit jaar te zien zijn.
Terwijl gigantische media- en technologie bedrijven concurreren in de streamingoorlog, is de waarde van franchises zoals South Park tot recordhoogte gestegen. Weinig of geen productieteams zijn erin geslaagd beter te profiteren van de veranderingen in het home entertainment-landschap dan Parker en Stone. De heren bezitten vijftig procent van alle online rechten op de show. De nieuwe deal bevat zes seizoenen van South Park en 14 films die gemaakt worden voor streaming en loopt tot 2027.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21