Minister over protest Harskamp bij Afghaanse vluchtelingen: "harteloos"

aug 25 2021, 14:16 LIFE
1
Demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld heeft zich woensdagochtend negatief uitgelaten over de uitgelopen demonstratie in het dorp Harskamp. De minister noemde het uit de hand gelopen protest "ernstig en verwerpelijk". Om 21:30 kwam er bij de politie de melding binnen dat er geen gehoor werd gegeven aan de oproep om weg te gaan.
Het protest van gisteren bij een noodopvang voor Afghaanse vluchtelingen is uit de hand gelopen. Eerder schreven wij al dat het over een groep van tientallen jongeren ging, maar uiteindelijk zijn er 250 mensen op het protest afgekomen. Dat is hetzelfde getal als het aantal aangekomen vluchtelingen in het dorp.
Nadat de betogers weigerden het gebied te verlaten, begon het protest uit de hand te lopen. Betogers staken autobanden in de brand en werd er geschreeuwd met de leus: "Harskamp is van ons". Gelukkig is de veiligheid van Afghaanse evacués gewaarborgd gebleven.
"Deze mensen moeten echt eens naar de tv kijken, wat er gebeurt in de wereld. Hoe blij we moeten zijn dat we vrij zijn en dat we kunnen doen wat we willen doen," stelde Bijleveld. Verder vond de minister dat "mensen zich het leed in de wereld niet realiseren." Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag omschreef de demonstratie als "harteloos". Kaag zei zich vooral te willen richten op mensen die een constructieve bijdrage leveren, bijvoorbeeld door spullen te doneren. Volgens het Rode Kruis worden de Afghaanse evacués overspoeld worden door liefdadigheid. De liefdadigheid laat zien dat niet iedereen hetzelfde denkt als de betogers.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21