New York zit in een noodtoestand door orkaan Ida

sep 02 2021, 17:34 LIFE
jsm5t0tlh8i2qwlhqjsb
Burgemeester Bill de Blasio riep woensdagavond een noodtoestand uit nadat overblijfselen van de orkaan de stad in spoelden. Net als New York zijn ook Pennsylvania en New Jersey getroffen door heftige overstromingen.
Gouverneur Phil Murphy van New Jersey roept ook een noodtoestand uit. In Pennsylvania tekende Gouverneur Tom Wolf een proclamatie van de noodtoestand.
Volgens het National Weather Service Office treft zo een plotselinge overstroming New York voor het eerst.
De website die bijhoudt hoeveel mensen stroom verliezen over het land rapporteert het volgende. Bijna 30.000 mensen in New York zitten momenteel zonder stroom. In New Jersey ligt dit aantal op 80.000 mensen. Pennsylvania overtreft beide steden met 118.000 mensen zonder stroom.
Op social media verschijnen er dramatische video’s van de overstromingen. Verschillende metrostations in New York lopen over door het water.
De bewoners van de stad kregen eerder op de avond een noodwaarschuwing om voorzichtig te blijven. “Dit is een gevaarlijke en levensbedreigende situatie, probeer niet te reizen tenzij je vlucht voor de overstroming of een bevel hebt voor evacuatie” gaf de noodwaarschuwing aan.
Newark Liberty International Airport werd ook geraakt door de overstroming.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21