Nieuw platform Brxs helpt jongeren investeren in vastgoed

nov 25 2021, 15:21 LIFE
amsterdam
Tegenwoordig is het bijna onbetaalbaar om een huis te kopen voor de gemiddelde Nederlander. In het afgelopen kwartaal steeg de gemiddelde prijs van een koophuis naar 419.000 euro. Dat komt neer op een stijging van 19 procent, ten opzichte van het derde kwartaal van 2020. Vaak worden de woningen opgekocht door investeerders of expats, maar daar komt nu verandering in, door opkomend platform Brxs.

Brxs

Zo profiteert een steeds groter wordende groep investeerders van de huizenmarkt. Daar wil Filip Nuytemans verandering in brengen. Als oud-topman van Uber heeft hij jarenlang geholpen met de opbouw van de tech gigant. Nu heeft hij samen met Amrita Ramsaransing ervoor gekozen om jongeren te helpen met het vinden van een woning met Brxs.

“Voor jongeren voelt de woningmarkt onbereikbaar. De forse prijsstijgingen en de noodzakelijke eigen inbreng maken het steeds moeilijker voor ze om een eigen huis of appartement te kopen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een droomhuis, of een gezonde financiële toekomst, een onmogelijke zaak wordt.”

Amrita Ramsaransing, een van de oprichters van Brxs

In landen zoals Portugal, Spanje en VS was het kopen van een gedeelte van de woning allang mogelijk. Nu is dat ook het geval in Nederland. Brxs wil met een eigen platform de oververhitte woningmarkt toegankelijker maken in Nederland. Met een kleine investering vanaf 100 euro is het al mogelijk om een stukje woning te kopen. Via het online platform kunnen jonge vastgoedinvesteerders zoeken naar geschikte woningen en zelf een beleggingsportfolio opbouwen. Het rendement op dit soort projecten kan schommelen tussen de 8% en 30% (dit is op basis van projecten in het buitenland). Vooralsnog is het onbekend hoeveel rendement er op een aankoop via Brxs zit.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21