Pakistan: Groep van 400 mannen randt één vrouw aan

aug 19 2021, 17:53 LIFE
TW: aanranding, groepsverkrachting, ernstige geweldpleging
Op 14 augustus viert Pakistan haar onafhankelijkheid. Maar op de dag die gevierd zou moeten worden, gebeurde iets afschuwelijks. Een groep van ruim 400 mannen vergrepen zich samen aan één vrouw. Ze tilden haar op, scheurden haar kleding kapot totdat ze naakt was, betastten haar en gooiden haar over naar elkaar. Het duurde urenlang. De horrorbeelden van de misdaden kwamen online. Sommige misbruikers streamden zelfs live waar ze mee bezig waren. (zie foto hieronder)
Beeld: YouTube
Voordat ze het afschuwelijke geweld moest overleven, was de vrouw een TikTok video aan het maken. Volgens meerdere mensen op Twitter was het geweld haar eigen schuld. Deze mensen denken dat ze "het zelf uitlokte, door vulgaire TikTok filmpjes te maken (...) Domme acties hebben gevaarlijke gevolgen."
Pakistan
Beeld: YouTube

Pakistan

Een golf van walging en woede volgde onder de Pakistaanse bevolking. Veel vrouwen spraken zich uit over hoe onveilig ze zich voelen. Volgens senator Sherry Rehman is er sprake van een implosie van mannen die geweld plegen tegen vrouwen in Pakistan. "De meeste gevallen worden genegeerd, onder het kleed geveegd of begraven in de patriarchale cultuur van het slachtoffer het zwijgen opleggen." Pakistan is het op vijf na gevaarlijkste land in de wereld om een vrouw te zijn. Volgens een artikel in The Guardian verschijnt echter nog geen 3% van verkrachters voor een rechter. In de afgelopen maanden is onder andere een melding gedaan van een man die zijn vrouw levend in brand stak. Ook het ontvoeren van, handelen in en uithuwelijken van jonge meisjes, is een groeiend kwaad in het land.
De minister president van Pakistan, Imran Khan, zei eerder dit jaar het volgende:
Beeld: YouTube
De vrouw die de groepsaanranding overleefde, deed aangifte bij de autoriteiten. Met behulp van de videobeelden en ooggetuigen, arresteerden ze een aantal van de mannen. Momenteel loopt het onderzoek nog.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00