'Pakjes sigaretten moeten 60 euro worden'

nov 23 2021, 12:52 LIFE
andres siimon rybnrg4c3l0 unsplash
Slecht nieuws voor alle rokers. Om het aantal rokers omlaag te brengen, zouden pakjes sigaretten rond de 60 euro moeten gaan kosten. Deze conclusie is getrokken naar aanleiding van een onderzoek door wetenschappers van de Universiteit Maastricht. Verslaafde rokers zijn namelijk moeilijker te overtuigen om te stoppen dan verwacht.
In het onderzoek werd aan 1500 rokers gevraagd of zij nog zouden roken als de prijs per sigaret 6 euro zou zijn. Om je een idee te geven; een sigaret kost nu ongeveer 36 cent. De helft van de gevraagde rokers zouden pas stoppen als de prijs drastisch verhoogd wordt naar 60 euro. Bij een prijs van 12 euro per pakje, zouden slechts 10 procent van de rokers overwegen om te stoppen.
Volgens Cloé Geboers, een onderzoeker van Trouw, zijn mensen dus bereid om flink te spenden op sigaretten. Dat laat zien hoe verslaafd de gemiddelde roker is. Alhoewel wij als Nederlanders altijd klagen over de sigarettenprijs, blijkt dus dat wij relatief gezien weinig betalen voor onze sigaretten. "Omgerekend naar het besteedbaar inkomen zijn sigaretten in de meeste landen veel duurder." zei Geboers. Dus voor wie dacht dat sigaretten in Nederland duur waren: prepare for the worst en voor de mensen die altijd sigaretten bietsen; now is a good time to stop.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21