'Pakjes sigaretten moeten 60 euro worden'

nov 23 2021, 12:52 LIFE
andres siimon rybnrg4c3l0 unsplash
Slecht nieuws voor alle rokers. Om het aantal rokers omlaag te brengen, zouden pakjes sigaretten rond de 60 euro moeten gaan kosten. Deze conclusie is getrokken naar aanleiding van een onderzoek door wetenschappers van de Universiteit Maastricht. Verslaafde rokers zijn namelijk moeilijker te overtuigen om te stoppen dan verwacht.
In het onderzoek werd aan 1500 rokers gevraagd of zij nog zouden roken als de prijs per sigaret 6 euro zou zijn. Om je een idee te geven; een sigaret kost nu ongeveer 36 cent. De helft van de gevraagde rokers zouden pas stoppen als de prijs drastisch verhoogd wordt naar 60 euro. Bij een prijs van 12 euro per pakje, zouden slechts 10 procent van de rokers overwegen om te stoppen.
Volgens Cloé Geboers, een onderzoeker van Trouw, zijn mensen dus bereid om flink te spenden op sigaretten. Dat laat zien hoe verslaafd de gemiddelde roker is. Alhoewel wij als Nederlanders altijd klagen over de sigarettenprijs, blijkt dus dat wij relatief gezien weinig betalen voor onze sigaretten. "Omgerekend naar het besteedbaar inkomen zijn sigaretten in de meeste landen veel duurder." zei Geboers. Dus voor wie dacht dat sigaretten in Nederland duur waren: prepare for the worst en voor de mensen die altijd sigaretten bietsen; now is a good time to stop.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00